Mládež

Individuální ceny? Víc si vážím obhajoby mistrovského titulu, říká kladenský kanonýr Vela

MISTROVSKÉHO TITULU, ŘÍKÁ KANONÝR VELA Vojtu Velu prakticky celou sezonu zdobila perfektní forma. Body sbíral jako na běžícím páse a byl oporou hned dvěma věkovým kategoriím. Působení v dorostu zakončil obhajobou mistrovského titulu. Co prozradil v klubovém rozhovoru pro HBC Kladno?

Jelikož jsou tam starší kluci, tak je to úplně odlišné od dorostu

V základní části dorostenecké ligy jsi ve 14 zápasech byl s 20 góly a 30 asistencemi nejproduktivnější hráč soutěže. Hecoval ses s ostatními kluky, ať už z Kladna, nebo odjinud, kdo vyhraje kanadské bodování?

Určitě ne, pro mě individuální ceny nejsou tak důležité, samozřejmě je to hezké, že se mi to povedlo, ale pro mě důležité bylo, abychom obhájili titul, a to se nám podařilo. Za to jsem určitě mnohem víc rád.

Také v juniorech jsi sbíral více než bod na zápas. O co těžší je se prosazovat ve starší kategorii?

Jelikož jsou tam starší kluci, tak je to úplně odlišné od dorostu, od samotné hry, fyzičnosti a taky o té chytrosti, ale těch faktorů je určitě ještě více. Je to každopádně těžší než v nižší kategorii.

Prostě se to nepovedlo, budu doufat že příští sezónu dostanu šanci

Bodoval jsi i v zimě na Svitavském poháru za tým reprezentace U18. Co podle tebe scházelo, aby ses dostal do finální nominace na MSJ?

Prostě se to nepovedlo, budu doufat že příští sezónu dostanu šanci.

Celkem jsi letos odehrál přes 50 zápasů. Jak se cítíš? Přijde pauza vhod, nebo bys hned šel zase hrát?

Pauza musí být, hokejbal je náročný sport, zvlášť když hrajete dvě kategorie. Odpočinek si zasloužíme, dávám tomu ale tak dva týdny, že přijde nuda a že už se zase budu těšit na hřiště, až si zase konečně zahraju.

Jaké cíle si dáváš do další sezony?

Za mě by bylo krásný vyhrát titul v juniorech, abych dosáhl ještě s klukama ročníku 2006 zlatého hattricku. A samozřejmě se chci probojovat do finální nominace reprezentace a zahrát si na mistrovství světa.

Zdroj článku: HBC Kladno.