Reprezentace

Oslavy si moc nepomatuju, tam jsem tahal za slabší konec, říká Jan Čejka po Mistrovství světa v Liberci!

HBC Hostivař udělala rozhovor s čerstvým mistrem světa do 23 let - Janem Čejkou. Jaké bylo MSJ 2023 v Liberci z jeho pohledu?

Nekonečná, těžká, únavná, nezapomenutelná a krásná

Honzo, náročnou sezónu máš za sebou a věříme, že teď si budeš chtít od hokejbalu především odpočinout! Proto na úvod stručně: kdyby si měl pěti slovy popsat sezónu 2022/2023, jaká byla?

Nekonečná, těžká, únavná, nezapomenutelná a krásná.

V Extralize Hostivař skončila letos šestá, ty sám jsi opanoval nejen statistické tabulky, získal jsi ale i cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže a v úplném závěru vůbec poprvé i klubovou trofej pro Hráče roku! Byla to z pohledu ocenění tvá nejúspěšnější sezóna?

Určitě to byla jedna z těch povedenějších sezón, ale pořád je na čem pracovat. Pokud sezóna v klubu bude končit už v dubnu, tak se pořád nedá sezóna hodnotit pozitivně ani po individuální stránce.

Je jasné, že nyní jsi pln především úspěšného vystoupení na Mistrovství světa v Liberci. Získali jste titul mistrů světa! Jak náročná byla cesta za splněním snu s týmem, se kterým jste před lety kvůli covidu o mládežnický vrchol přišli?

Cesta byla obrovsky náročná! Ve chvíli, kdy jsme otočili zápas se Švýcarskem, jsem v týmu viděl najednou odhodlání, že chceme uspět. Poté jsme najednou hráli úplně jinak a myslím, že jsme zaslouženě celé Mistrovství vyhráli.

A jaké byly oslavy?

Oslavy si moc nepomatuju. Tam jsem tahal za slabší konec. S pár kluky už jsem domluven na reparátu, tak snad to tam bude lepší.

Nedávno jsi oslavil jednadvacáté narozeniny a před tebou je již několikátá extraligová sezóna, ale i vrchol v podobě seniorského mistrovství světa ve Švýcarsku. Jak výraznou motivací je pro tebe tato akce?

Vyhrát juniorské Mistrovství je skvělé, ale to mužské je pořád o trochu větší motivací. Po loňském nezdaru ve finále je ta motivace ještě větší, probojovat se do finální nominace a zopakovat úspěch z toho juniorského.

A jak budeš trávit léto?

Budu pár dní odpočívat, jak už se spoluhráči, tak i s přítelkyní. Samozřejmě se budu snažit u toho i trochu něco dělat, abych byl v půlce prázdnin nějak připraven na start letní přípravy.

Zdroj článku: HBC Hostivař.