Regionální ligy

Kladenská oblastní liga opět na scéně

Po počátečních "porodních bolestech" o třetím zářijovém víkendu odstartovala i Kladenská oblastní liga, která má prozatím za sebou první dvě kola. Do soutěže se letos přihlásilo 12 týmů odhodlaných utrhnout si po ročním půstu pořádnou porci hokejbalu.

Premiéru dalšího ročníku obtarali na hřišti u zimního stadionu na Kladně Lev Cvrčovice a Delta Kladno. První třetina začala velmi svižně a díky čtyřem brankám Delty bylo brzy jasné, kdo patrně získá první body v sezoně. Zbylé dvě třetiny už branku nepřinesly, a tak si Delta odnesla výhru 4:0. V následujícícm zápase se utkali Moribundus se Sun Devils. Velmi vyrovnané utkání napínavé až do samého konce nakonec lépe dopadlo pro „Ďábly“, kteří přehráli Moribundus poměrem 5:4.

V neděli pak byly k vidění hned čtyři zápasy. První zápas se odehrál v Novém Strašecí, kam přijel Hosté si v prvních dvou třetinách vytvořiil čtyřgólový náskok, který začali domácí stahovat až v poslední periodě, na body to ale nakonec nestačilo a Falcon si odvezl ze „Strága“ těsnou výhru 4:3. O pár hodin později se na Kladně odehrály hned dvě partie. V prvním zápase proti sobě nastoupili Beer Stars a Kelti B. I když ještě na začátku třetí třetiny Beeři vedli jen o dvě branky, nakonec rezervu Keltů porazili jasně - 7:2. V následném utkání se střetl Notor Kladno s HC Narko Kročehlavy. Notor kontroloval od začátku průběh zápasu a přehrál Narko poměrem 7:3. Poslední nedělní zápas se odehrál v Rakovníku, kam přijela NFC Sparta vyzvat Vrány Černíkovice. Vrány nakonec ubránili domácí tvrz a bojovné utkání nakonec zvládly (3:0).

Podobně jako minuly týden, se druhé kolo rozjelo dvou zápasovou sobotní ochutnávkou, a pokračovalo naplno v neděli. První sobotní „match“ sehráli Kelti B se Cvrčovicemi v Berouně. Kelti na domácí půdě nezaváhali a jasně přehráli Cvrčovice poměrem 8:0. Další sobotní utkání se odehrálo v Novém Strašecí, kam dorazili Beer Stars. Domácí celek i přes poměrně vyrovnanou první a třetí třetinu nakonec prohrál 3:8.

Následující den se celý program odehrál na Kladně "u zimáku", kde od 10:00 se návazně za sebou odehrála všechna čtyři klání. První zápas sehrála Sparta s Notorem, kdy Notor od druhé třetiny rozjel kanonádu a přehrál Spartu jasně 8:0. Další utkání mezi Deltou a Moribundusem bylo o poznání vyrovnanější. V napínavém souboji, který rozhodla, až třetí třetina nakonec zvítězil Moribundus 4:2. V následujícím souboji Vrány Černíkovice nenavázaly na úvodní výhru a ze souboje se Sun Devils odjely s prázdnou (4:8). V posledním nedělním klání jsme sledovali kročehlavské derby - Narko vs.Falcon Kročehlavy. Překvapení se zde nekonalo a Falconi si zpříjemnili neděli výhrou 9:1.

A to je prozatím z Kladenské hokejbalové ligy vše. Další kolo proběhne o prvním říjnovém víkendu a kompletní program se odehraje na Kladně u zimního stadionu. Zdejší hřiště totiž v této sezoně bude jakýmsi středobodem dění Oblastní ligy, o jejíž výsledcích vás budeme i nadále informovat.


Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
18 150:50 41
2.
SHM Goblins Praha
17 115:65 40
3.
Rafani Praha B
16 93:65 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
16 77:56 28
6.
SHM HbC Fénix Praha
16 61:47 26
7.
Mighty Bucks Praha
16 52:89 21
8.
SK Rebel Praha
17 82:95 20
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
17 51:109 4