Regionální ligy

Co ukázal začátek Pražské ligy?

Každý z dvanácti účastníků Pražské ligy již má odehrány alespoň dva zápasy, a tak je čas podívat se, jak jsou vrženy kostky letošní sezóny. Již z jejího startu se dá leccos vyčíst, přestože cesta k jejímu finále bude ještě dlouhá.

Ovšem bude také kratší než dříve. Mužstva se utkávají dvakrát každé s každým v rámci své šestičlenné skupiny a jednou měří síly se šesticí z té druhé. Suma sumárum se hraje jen 16 zápasů základní části.

Dobře začali ve skupině A vítězové Letního poháru SPC a především díky produktivitě směrem dopředu vyhráli úvodní čtyři zápasy. Došlo na ně až popáté proti Aviru, který ihned skočil do čela ligového pořadí. A to i díky odehranému zápasu s Hanspaulkou. Solidní formu v silnější grupě ukazují i Rafani B, kteří nasbírali osm bodů ze třech zápasů.

Mezi těmito týmy a druhou polovinou účastníků skupiny A je malá mezera a za ní Goblini, kteří premiérově hrají právě v áčkové skupině. Dohromady jen jeden bod ze šesti pokusů mají překvapivě Ďáblice a Hanspaulka. "Nejhorší start v historii pod vedením Richarda Poura," napsali smutně Ďábličtí na svém facebooku poté, co prohráli třetí utkání sezóny. Bod na kontě ale tento tým rychle rozšíří.

Ve skupině B zatím kralují Mighty Bucks, kteří vyhráli všechny tři zápasy a jde jim to jak dopředu, tak dozadu. Ani Avir B ještě nezaváhal, ale nastoupil zatím jen dvakrát. Bodovat pak už dokázali jen Medvědi, hojně doplňovaní hráči bývalé rezervy Kert Parku. Fénix (překvapivě), Ďáblové a Horní Počaply (ještě více překvapivě) jsou zatím bez úspěchu.

Zajímavosti úvodu Pražské ligy

  • Avir již hraje s Hanspaulkou! Nerozdává tedy body zadarmo a je to vidět. V tabulce je první.

  • Goblini jsou týmem mnoha tváří. Dokáží nadělit devět gólů a pak dostat deset v utkání, kdy se jich sešlo snad nejvíc v historii. Prodloužení třetího zápasu vše jen kosmeticky doplňuje. Každopádně se i ve skupině A chytili.

  • Hanspaulka se zatím bez přítomnosti hokejistů trápí a za tři utkání dostala 27 branek, což je hodně nelichotivá bilance. Bude zase líp?

  • Horní Počaply se po fúzi s Uftalandem měly stabilizovat (tím spíše, že hrají skupinu B), jenže opak je pravdou. Docházka je zatím podobná jako v minulých letech a bez bratří Tóthových bude těžké sbírat body i zde. Jeden vstřelený gól za tři zápasy je málo.

  • Od nové sezóny naplno fungují online zápisy. V praxi to znamená, že lze sledovat živě dění na Palmovce (a dalších stadionech) a hned z kabiny kontrolovat osobní úspěchy ve statistikách.

  • Statistickými kometami úvodu ročníku jsou avirácký Petr Polák a Lukáš Vrkoč z SPC. Prvně jmenovaný si ve čtyřech utkáních připsal 19 bodů. Čtyřicátník "Guti" chytil druhou mízu, když snad vše, co z jeho hole směřovalo mezi tři tyče, proměnil v branku. Jeho gólový zápis se prozatím zastavil na čísle 10. Takovou bodovou dominanci pamatuje Pražská liga z dob řádění Lukáše Rybeckého a nyní jej oba borci velmi solidně napodobují.
Tabulka Pražská hokejbalová liga
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SHM HK Avir Praha A
18 150:50 41
2.
SHM Goblins Praha
16 107:62 37
3.
Rafani Praha B
16 93:65 31
4.
HBK Bohemia Benders...
15 76:47 29
5.
SHM HBC Medvědi
16 77:56 28
6.
SHM HbC Fénix Praha
16 61:47 26
7.
Mighty Bucks Praha
16 52:89 21
8.
SK Rebel Praha
17 82:95 20
9.
HBC Horní Počaply
16 27:161 6
10.
SHM HK Avir Praha B
16 48:101 4