Český pohár

Václav Štoural vychytal Hostivaři Český pohár! Cesta byla náročná, přiznává.

Na začátku září se dohrával loňský ročník Českého poháru – Final four. Na něj se probojovala pražská Hostivař, která hladce postoupila přes Blatnou do finále. V něm udolala pardubický Svítkov v prodloužení. Jak velkou radost z této trofeje má fantom Václav Štoural?

Václave, s Hostivaří jste došli v Českém poháru 2022/23 až na vrchol. Začněme od začátku této soutěže. Vám se podařilo projít až do Final four, ale jak náročné to bylo? Pavouk soutěže je poměrně velký.

Cesta až do Final Four byla dost těžká. Hned v první zápase jsme porazili těsně Rakovník, kdy jsme se v zápase dost trápili. Pak nás prověřila Plzeň, kde jsme zápas otočili v náš prospěch ve 2. třetině. A ve čtvrtfinále jsme si pohlídali zápas proti Suchdolu. Cesta do finálové čtveřice byla náročná a jsem rád, že se nám podařilo tak daleko dostat.

Český pohár je zpestřením nejenom pro druholigové celky, ale určitě i ty prvoligové a extraligové. Jaké pro Vás jsou zápasy proti soupeřům z nižších lig? Je asi těžké se na ně připravit.

Je to zajímavá zkušenost a zpestření v sezóně se utkat s týmy z nižších soutěží. Vždy jsou to těžké zápasy, hrajete se soupeři, s kterými nemáte žádné zkušenosti a bývají to velmi náročné zápasy.

Vrátil bych se zpátky na Kladno, kde probíhalo Final four. V semifinále jste Datlům nedali šanci. Co rozhodlo semifinálový zápas ve Váš prospěch?

Blatná nás dost v semifinále potrápila. Myslím, že 1. třetinu jsme měli trochu pomalí rozjezd, nebyl to úplně vstup, který jsme chtěli, ale od 2. třetiny jsme se do toho dostali, začali hrát tu hru, kterou jsme chtěli a povedlo se zápas překlopit do našich rukou.

Chceme opět dojít do finále poháru a získat trofej v Extralize!

Ve finále jste se potkali se Svítkovem. Vyrovnaný zápas dospěl do prodloužení, ve kterém jste zvítězili. Jak moc vypjatý duel to byl? A jak moc velkou radost jste z výhry měl?

Za mě to byl skvělý finálový zápas, který musel diváky bavit. Tohle to jsou ty zápasy, pro který to každý z nás hraje. Jsem rád že se nám to s klukama podařilo vyrovnat a dotáhnout do prodloužení. V prodloužení mě trochu vyděsila první střela, byla dost nepříjemná. Nakonec hned potom vítězný gól a euforie. Bylo to neskutečný.

Jak cenná je trofej z Českého poháru? Dá se srovnávat s titulem z Extraligy, 1. Ligy či dalších soutěží?

My si trofeje z Českého poháru velice ceníme. Byl to náš cíl tuto trofej získat a jsem rád, že se nám to povedlo. Řekl by že trofej z Českého poháru je mezi titulem z Extraligy a 1. Ligou.

Letos bude probíhat další ročník Českého poháru. Budete se snažit opět dosáhnout na tuto trofej? Nebo cíle budou jinde?

Určitě je naším cílem v letošním ročníku Českého poháru dojít znovu až do finále a tuto trofej obhájit, ale zároveň máme i cíle získat cennou trofej i z Extraligy.