Český pohár

Je to velký úspěch nejen pro nás, ale i celý klub, ohlíží se za vítězstvím Českého poháru Jan Čejka.

Před vstupem do nové extraligové sezóny se Hostivař radovala z titulu, který za ročník 2022/23 vybojovala na České poháru. Ke klubovému úspěchu týmu hodně pomohl Jan Čejka. Hostivařský útočník v každém zápase získal alespoň tři kanadské body a byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem této soutěže.

Cesta na finálový turnaj nebyla vůbec lehká

Honzo, o víkendu jste v dohrávaném Final Four Českého poháru navázali na skvělé výkony a vybojovali titul. Co pro Vás znamená tento klubový úspěch?

Je to první úspěch Hostivařského A týmu, takže je to velký úspěch nejen pro nás, ale i celý klub. Samozřejmě u toho nechceme končit a snad budeme pokračovat ve vzrůstajícím tempu i v sezóně.

Ke zlatým medailím jste týmu výrazně pomohl, v každém utkání jste si zapsal alespoň tři kanadské body. Nyní jste se v semifinále hned blýskl hattrickem a byl vyhlášený nejužitečnějším hráčem Českého poháru. Jak se za celou cestou v této soutěži ohlížíte?

Cesta na finálový turnaj nebyla vůbec lehká. Utkali jsme se s výbornými týmy, ať už druholigovým Rakovníkem, prvoligovým Suchdolem a Plzní. Všechny zápasy jsme v předkole vyhráli pouze o gól, a to mluví samo o sobě.

V semifinále jste od Blatné inkasovali gól už v první minutě, nakonec jste ale vyhráli 7:2, když se vám vydařila především třetí třetina. Jak hodnotíte utkání s prvoligovým soupeřem, který se dostal až do Final Four?

Myslím si, že právě brzký inkasovaný gól byl dobrou fackou. Do zápasu jsme šli až moc v klidu, že se nám nic nemůže stát. Rychlý gól nás vrátil zpět na zem a museli jsme to hned dohánět. Blatná hrála dobře, ale ve třetí třetině už jim došly síly. Osobně si myslím, že v plné sTeď chci hlavně co nejvíce dokázat s týmem.

Teď chci hlavně co nejvíce dokázat s týmem

Skóre jste museli otáčet také ve finále, kde jste se Svítkovem prohrávali po první třetině o dvě branky. Co podle Vás rozhodlo o vítězi?

Do zápasu jsme vstoupili velmi zle. Nechtělo se nám běhat a Svítkov byl jasně lepší. Naštěstí jsme odcházeli za stavu jen 0:2 do kabiny. Po přestávce jsme nastoupili úplně jako nový tým a začali jsme dělat to, co jsme chtěli. Prodloužení je už o štěstí a naštěstí jsme hned z prvního tlaku dokázali vytěžit rozhodující gól.

Minulý rok jste si ze seniorského mistrovství přivezl stříbro, letos jste se stal juniorským mistrem světa a zaznamenal jste také hodně individuálních úspěchů. S čím jdete do letošního ročníku?

Na individuální úspěchy už nějak nemyslím. Teď chci hlavně co nejvíce dokázat s týmem, abychom konečně došli dál než jen do prvního kola play off.

První zápasy další sezóny Extraligy už se odehrály o víkendu, s Hostivaří do ní vstoupíte v sobotu proti Plzni. Vyhlížíte už první souboje a těšíte se s týmem po úspěchu v Českém poháru více?

Určitě se těšíme na první zápas, ale nesmíme do zápasu jít jako proti Svítkovu. Věřím, že pokud budeme hrát tak jako poslední třetiny na Českém poháru, tak sezóna začne dobře i v Extralize.