2. Liga

Rafani opanovali 2. Ligu! Chtěl by produktivní tahoun Tomáš Tóth zkusit s Rafany vyšší soutěž?

Rafani v loňské sezóně i těch minulých k aspirantům na titul. I když Rafani v základní části nedominovali, tak si pro titul došli. Byl u toho velmi produktivní Tomáš Tóth. Jaká byla cesta za titulem z jeho pohledu? A jak vidí vyšší ligu?

Upřímně to na škodu nebylo

Tomáši, s Rafany jste v této sezóně opět patřili k favoritům ligy. To se projevilo v základní části, v níž jste uzmuli druhé místo. Lepší byl jenom Rakovník, nemrzelo vás to?

Tak Rakovník je silné mužstvo a tentokrát o fous v základní části si zasloužili být první, takže druhé místo jsme brali. Nemyslím si, že by nás to mrzelo, jelikož jsme si řekli, že play off je jiná soutěž a budeme ji chtít urvat.

Díky druhému místu jste se tak vyhnuli čtvrtfinále play off a naskočili až do semifinále. Nebylo to pro vás spíše na škodu?

Upřímně to na škodu nebylo, hodně z nás ještě hrálo jinde a odpočinek nám pomohl.

Možná se nerozehranost projevila. Semifinále proti KOVU přineslo během první zápasů vyrovnanou sérii, což asi čekal málo kdo. V čem vám KOVO dělalo problémy?

Nemyslím si, že to bylo nerozehraností, ale naopak musím vyzdvihnout Kovo, které hrálo velmi urputnou nepříjemnou hru, takže to nebylo vůbec jednoduché.

Vše jste nakonec zvládli a dostali se do finále po skvělých výkonech, v nichž jste pokračovali ve finále. Čím jste podle Vás rezervu Hostivaře přehráli? Byla to zkušenost?

Tak jednak jsme se sešli v silné sestavě a zkušenosti nám určitě pomohly, a navíc faktor našich obránců uhlídat nepolapitelného Čejkyse (Jan Čejka – pozn. red.).

Můžete nám prosím přiblížit finálovou sérii?

Tak série skončila sice 3:0, ale nebylo to vůbec snadné. Hostivař má běhavé kluky plus Čejkyse a ten vám na hřišti dělá velké problémy, ale jejich chyba byla určitě v koncovce a to rozhodlo.

A jak vidíte působení Rafanů v příští sezóně? Nebude chtít zkusit působení ve vyšší soutěži?

Ta otázka v týmu padla, ale nakonec kvůli dojíždění a jezdit v této soutěži jen v malým počtu, jsme se rozhodli zase hrát 2. ligu a chtít ji obhájit.

Rafani zažili úspěch i v Pražské lize, kde brali titul. Vy jste byl u toho. Jaký to byl pocit, když jste v regionu získali tzv. „Double“?

Nakonec kvůli startem jsme z Áčka hráli jen já a Pavel Uher, což Pavel byl obrovskou postavou v týmu. Musím uznat, že to byl těžce vydřený titul… Ve čtvrtfinále jsme dvakrát prohrávali v sérii, kde Krávy byl těžký oříšek, ale nakonec jsme to vydřeli a šli do semifinále, kde nás čekal favorizovaný Benders, ale mimo první zápas mě překvapili, že jim to nešlo moc v koncovce a nečekaně jsme přešli 3:0 na zápasy. No a ve finále jsme nakročili do vedení 2:0 pak se Avir kousnul a dvakrát vyhrál a bylo zaděláno na drama ve finále, které skončilo až v 5. zápase v prodloužení šťastně pro nás, každopádně celá série mimo první zápas byla buď o gól nebo v prodloužení, takže neskutečně vyrovnaná a tady rozhodlo fakt štěstí, takže i tímto je to opravdu cennější. Jinak určitě musím vyzdvihnout celý tým, který opravdu chtěl a vydřel to bojovností, a určitě abych nezapomněl, tak určitě nám pomohl i Tomáš Ruda. Ten to dirigoval jako trenér.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
HBC Hostivař B
18 94:69 33
3.
HBC Rakovník
18 89:66 31
4.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
5.
HBC Kladno B
18 76:80 27
6.
HBC Defekt Třebíz
18 87:97 21
7.
HC Red Wings...
18 27:139 8