Mládež

Věřím, že mě střídavé starty v juniorské Extralize posunou, doufá Radim Drnec

V 15 letech začíná pomalu sbírat starty v juniorské extralize za HBC Rakovník, v té dorostenecké pro změnu válí za HC Kert Park Praha. Radima Drnce, zlatého medailistu z libereckého juniorského šampionátu, nečeká jednoduchá sezona. On sám se jí však rozhodně nebojí a vstupuje do ní pln odhodlání.

Cíle mám nejvyšší, jak s Kertem, tak s Rakovníkem

Radime, sezona 2023/24 vypukla před pár dny, jak jste strávil léto?

První červencové dny jsem strávil v Liberci na MSJ, kde se nám podařilo získat zlato. Poté jsem začátek léta bral jako odpočinek od všeho, jak od školy, tak od hokejbalu, postupně jsem ale začal s letní přípravou a to rovnou na campu talentované mládeže. Pak následovalo i týmové soustředění v Dobřanech, kde jsme si například zkusili zahrát proti dobřanskému béčku.

Před začátkem Extraligy jste absolvoval Memoriál Libora Topolánka, co Vám tato akce dala a jak na ni vzpomínáte?

Na turnaji nám pár kluků chybělo a počasí o víkendu také nebylo ideální, ale i tak si myslím, že jsme odehráli dobrá utkání a zároveň se nám podařilo zjistit, s jakým stylem hry soupeři přijdou do sezóny.

Radim Drnec (vlevo) a Jakub Chán (vpravo) - dva talenti Kert Parku, kteří v červenci oslavili titul mistrů světa kategorie U16 na domácím MS v Liberci. Autor fotky: Markéta Křížová.

Jsem zvyklý hrát s kluky, kteří jsou starší

Nový ročník pro Vás bude ve znamení pendlování mezi dvěma soutěžemi, i dvěma městy. Co očekáváte od obou týmů, jaké jsou Vaše cíle na novou sezonu?

Cíle mám nejvyšší, jak s Kertem, tak s Rakovníkem. Jsem zvyklý hrát s kluky, kteří jsou starší. Věřím, že mně tyto střídavé starty v hokejbale posunou. Doma doufám v opakování minulé sezóny, kdy se nám povedlo vyhrát MČR s týmem starších žáků.

V Rakovníku budete jedním z vůbec nejmladších hráčů juniorské extraligy, věříte, že se dokážete proti, leckdy o 3 až 4 roky, starším protihráčům prosadit?

Jak jsem již říkal, proti výrazně starším klukům hraji už od malička, nikdy mi nedělalo velký problém se prosadit, myslím si, že tento rok to bude stejné.

Jedno utkání v této soutěži už máte za sebou, co Vám dělalo největší problémy? V čem je potřeba se zlepšit?

S klukama zatím nejsme moc sehraní, byl to první zápas, kdy jsme hráli společně, takže je ještě určitě co na týmové chemii zlepšovat. V zápase jsme si nedokázali vyhovět a proto jsme se často ztráceli.

V týmu Kert Parku působíte ale nadále v dorosteneckém družstvu, kde děláte kapitána. Jak jste se k této roli dostal? Zvolil Vás tým, nebo trenéři?

Vše se řešilo na týmovém soustředění. Po domluvě s trenéry a hráči jsem vyšel jako nejzodpovědnější.

Jste spíše hlučnější v kabině, nebo se své spoluhráče snažíte namotivovat tím, co děláte na hřišti?

Od každého něco, záleží zápas od zápasu, ale spíše na hřišti. Často mám připomínky přímo ke hře. O přestávce se snažím klukům objasnit chyby, co jsme jako tým udělali a jak je okamžitě zlepšit. Po zápase v kabině si vezmu narychlo slovo a zhodnotím zápas.

Ani v jednom ze dvou zápasů, do kterých jste letos nastoupil, nedokázal Váš tým zvítězit. Kde byl největší problém a na čem budete pracovat do budoucna?

Start do nové sezóny se úplně nevydařil, ale z obou zápasů si tým bere ponaučení a v dalších zápasech se snad už dařit bude.