Mládež

Když budeme plnit pokyny trenérů, bude to fungovat, nepochybuje Michal Schnaubelt.

Nejlepším střelcem dosavadního průběhu dorostenecké extraligy je kladenský Michal Schnaubelt. Ve 3 zápasech zvládl do sítí soupeřů nasypat trojnásobný počet branek a podobně dobře se mu vede i v lize starších žáků, do které věkově stále patří. Jak hodnotí svůj vstup do sezony?

Máme kvalitní problémy, příprava byla dost tvrdá

Michale, sezona začala před pár týdny, jak jste strávil léto?

Tak léto jsem trávil hodně s kamarády a účastnil jsem se několika předsezonních „sranda“ turnajů.

Jaká byla Vaše předsezonní příprava? Cítíte se na začátku ročníku v dobré kondici?

Myslím, že přípravu jsme měli velmi dobrou. Máme kvalitní trenéry, takže příprava byla dost tvrdá (smích). Řekl bych, že mi začátek sezony celkem vyšel a doufám, že to takhle půjde dál mně i týmu.

Na Kladně nastupujete jednak ještě v lize starších žáků, ale také za dorost. Co Vám dělalo největší problémy při přechodu do vyšší kategorie?

Problémy jsem teď žádné neměl, protože jsem za dorost nastoupil už loni a ta parta, co tu je, mi vždy pomohla. A co se týče nastupování za starší žáky, tak tam máme jen ty nejvyšší cíle, které doufám, že dokážeme splnit, protože máme výborný tým.

Samozřejmě, že bych se rád podíval do reprezentace, to chce každý

Sezonu jste začali skvěle, dvě vysoké výhry, ale také jednogólová porážka Českých Budějovic. Co byste ze zápasů vypíchl? Na čem se dá stavět do budoucna?

První dva zápasy nám opravdu sedly. A ten s Budějovicemi nám ukázal, že musíme plnit to, co nám trenéři říkají. V příštím zápase takové chyby určitě dělat nesmíme, jinak nás to bude stát body.

Vy osobně jste zatím v každém zápase, do kterého jste nastoupil, zaznamenal minimálně 3 body. Co považujete za svoji největší výhodu oproti svým vrstevníkům?

Moje výhoda je možná podobný talent, co má brácha, ale jinak si myslím, že mi pomáhají loňské starty v dorostenecké lize a vím tak, co mě čeká.

Jaké máte cíle na tuto sezonu? Ať už týmové, či osobní? Pokukujete případně také po reprezentaci?

Cíle máme samozřejmě vysoké, tedy titul. My se ale musíme zaměřit na zápasy, co nás čekají teď v nejbližší době a ukázat, co v nás je. Samozřejmě, že bych se rád podíval do reprezentace, to chce každý. Já se ale hlavně soustředím na to, abych podával dobré výkony na Kladně. Věřím, že když budeme hrát jako tým a plnit pokyny trenérů, bude to fungovat.

Michal Schnaubelt (vpravo) patří mezi největší talenty mládeže Kladna. Bude se mu s týmem v letošním ročníku dařit? Zdroj fotky: SK Kelti 2008.