Mládež

Na Kladně je neuvěřitelná parta, je rád za svůj přestup Vojtěch Šimůnek

Kladenskou juniorku posílil před začátkem této sezony, předtím válel v dresu Kert Parku Praha, kde sbíral bod na zápas v dorostenecké Extralize. Svou formu si přenesl i o patro výše, po třech zápasech má na kontě 6 bodů za 3 góly a stejný počet asistencí. Přečtěte si rozhovor s Vojtěchem Šimůnkem.

Kladno nabízí skvělé podmínky pro můj rozvoj

Vojto, jak se cítíte na začátku sezony? Proběhla letní příprava podle Vašich představ?

Cítím se velmi dobře, letní příprava proběhla zatím asi nejlépe v mojí kariéře. Pracoval jsem na sobě a hodně mi pomohlo týdenní soustředění, které jsme všichni odmakali na sto procent.

Ve Vaší kariéře přišel první zásadní zlom, přestoupil jste z pražského Kert Parku do týmu Kladna, jak se tento přestup realizoval? V čem vidíte hlavní výhody působení na Kladně?

Hlavním důvodem byla absence juniorské kategorie v Kert Parku. Tak jsem se rozhodl pro tento krok, kterým byl přestup na Kladno. Výhodou jsou lepší podmínky pro můj rozvoj a taky neuvěřitelná parta kluků, co tam máme. Vzali mě mezi sebe skvěle a za to jsem hrozně vděčný.

Další změnou je pokrok o patro výš v mládežnických kategoriích. V 16 letech již nastupujete za kladenskou juniorku, co je na této soutěži nejnáročnější?

Soutěž je docela náročná, máme tam spoustu silných soupeřů, za což jsem rád, protože právě díky nim se můžeme zlepšovat. Hra je taky rychlejší a souboje tvrdší, ale myslím, že fyzicky i silově na to mám.

Váš tým zatím odehrál tři zápasy, z toho ve všech bodoval. Jste se vstupem do sezony spokojeni?

Se vstupem jsme spokojeni, bohužel v Berouně jsme prohráli v prodloužení, ale udělali jsme důležitý bod z venku. Teď nás doma čeká Plzeň, na kterou vlétneme a budeme se snažit udělat 3 body.

Vidíte někde prostor pro zlepšení?

Já u sebe spíše celkově vidím zlepšení, jak jsem říkal, na Kladně jsou pro to skvělé podmínky. A co se týče týmového výkonu, tak je potřeba zlepšit pár maličkostí a bude to v pohodě.

Vojtěch Šimůnek (vlevo dole) ještě loni bojoval za dorostence z HC Kert Park Praha. Zdroj fotky: HC Kert Park Praha.

Spolupráce v lajně s Jirkou Rodem a Filipem Jedelským skvěle klape

Které povedené věci z prvních dvou utkání Vám scházely v zápase proti Keltům, který jste ztratili v prodloužení?

Málo jsme stříleli, když už jsme se dostali na osu, snažili jsme se někam nahrávat, a to bylo špatně.

Jak si zatím pochvalujete souhru se spoluhráči z formace?

Velmi! Hraju s Jirkou Rodem a Filipem Jedelským, se kterými se známe už přes dva roky z reprezentace. Oba jsou výborní hráči, skvěle technicky vybavení a jsem moc rád, že zrovna s nimi můžu hrát v jedné lajně.

Jaké jsou cíle pro tento ročník?

Doufám, že dojdeme co nejdál, máme na to skvělý tým. K úspěchu vede cesta skrze plnění pokynů od trenérů, takže když si budeme plnit ty věci, co máme, věřím, že to vyjde. Ještě mi dovolte touhle cestou poděkovat rodičům za to, jak mě podporují a právě na Kladno vozí, díky mami a tati, bez vás bych nebyl tam, kde jsem.