Mládež

Naše ambice jsou pořád stejně velké, neztrácí víru v dorostu Hostivaře Šimon Režnárek

Vstup do nového ročníku se dorostu Hostivaře vůbec nevydařil a po 4 kolech se topí na třetím místě od spodu tabulky. Zlomit sérii neúspěchů by mohlo utkání s Opavou, v což věří i Šimon Režnárek. Co podle něj stojí za uvedenými ztrátami, a jak si věří do zbytku ligové sezóny?

Doufáme, že už v tabulce budeme jen stoupat

Před sezónou byla očekávání jistě větší, ale úvod nového ročníku se vám moc nevydařil. Co stálo za ztrátami během prvních zápasů? Byl to příliš těžký los na rozjezd, nebo za tím je i něco dalšího?

Očekávání určitě větší byla. Opravdu jsme nečekali, že začneme sezónu tolika prohrami, a po 4 odehraných zápasech budeme v tabulce pro nás na dosti neobvyklém 8. místě. Upřímně nevím, čím to je, ale bude to asi shoda více faktorů, ať už právě těžším losem, přístupem některých našich hráčů nebo fyzickou vyspělostí týmu. Každopádně se nevzdáváme, a naopak se nyní snažíme s trenéry zlepšovat nedostatky a doufáme, že už v tabulce budeme jen stoupat.

Co považujete za hlavní herní nedostatky týmu, které musíte eliminovat, aby se vám začalo dařit? Je naopak něco, na čem se po herní stránce už nyní dá stavět?

Za hlavní nedostatek považuji hru v obranném pásmu v celé pětici, v tom jsme dost hořeli. Už jsme na tom zapracovali na tréninku, ale ještě to není úplně doladěné. Co se týče silné stránky, myslím že je to především útok a obecně náš styl hry.

Hned v prvním duelu jste dostali v derby 11 branek. Byli Rebelové doposud nejtěžším soupeřem, nebo to byl spíše jeden z pardubických celků? Jak se pražskému rivalovi podařilo nasázet vašemu týmu tolik branek?

Ano, na to nerad vzpomínám. Myslím, že Rebelové nebyli nejtěžší soupeř, ačkoli jeden z těch nejtěžších rozhodně ano. I tak pro nás za normálních okolností hratelný, ale bohužel jsme je asi podcenili a do zápasu šli se špatně nastavenou hlavou. Ani nevím, jak nám stihli dát tolik gólů, ale co vím, je, že jim to snad na jaře oplatíme.

Hostivař v letošní sezóně zatím vybojovala dva body. Zapíše si o víkendu první výhru v v základní hrací době? Autor fotky: HBC Hostivař.

Ve druhé polovině podzimní části vás čekají spíše týmy ze spodní části tabulky. Věříte, že nyní se ta šňůra neúspěchů zlomí a začnete vyhrávat? Na jaké reálné pozici v tabulce byste chtěl přezimovat?

Věříme v to a snad se to taky stane, ostatně minulý rok jsme ve starších žácích prohráli prvních 5 zápasů a pak se to zlomilo a skončili jsme na 1. místě. Přezimovat bychom asi mohli na takovém 5. místě, pokud to není reálné, tak se omlouvám, matika mi moc nejde (smích).

Tento týden vás čeká poslední Opava, která může sloužit jako odrazový můstek. Co od utkání očekáváte, ať už směrem k soupeři, svému osobnímu výkonu nebo hře vašich spoluhráčů?

Od utkání očekávám výhru, ale také i seznámení se s klukama z Opavy, proti kterým jsem ještě nikdy nehrál. Doufám, že tento zápas už dotáhneme do zdárného konce a začneme konečně stoupat tabulkou. Jsem odhodlaný nechat na hřišti všechno a doufám, že to tak má i zbytek kádru.

Sezóna teprve začíná, ale můžete na základě nově nabytých zkušeností říci, jestli se nějak změnily vaše ambice? Kam až si věříte, že to letos s týmem dotáhnete? Koho jinak považujete za možného adepta na ligový titul?

Sice jsme prohráli pár zápasů, ale naše ambice jsou pořád stejně velké – míří na finálový turnaj a na první 3 příčky. Tím jsem asi i odpověděl na poslední otázku, a tak bych jen chtěl popřát všem, ať mají úspěšnou sezónu a ať si užívají hokejbal, o to tady přece jde!