Mládež

Po fyzické i herní stránce se cítím velmi dobře, pochvaluje si junior Hostivaře Štěpán Ferfecki

Věkem stále ještě junior, v nové sezóně však pravidelný člen sestavy extraligové Hostivaře. To o sobě může hrdě tvrdit útočník Štěpán Ferfecki, který se v novém ročníku stihl představit už ve čtyřech různých soutěžích. Jak zvládá hektický podzim, a jak vidí šance svého mužstva v lize juniorů?

Jsem rád, že se mi teď daří, a doufám, že mi forma vydrží co nejdéle.

Do nové sezóny jste vstoupil ve velkém stylu. Nejen, že jste během měsíce nastoupil za 4 různá mužstva, ale zároveň jste se v každé soutěži stihl i prosadit. Jak zvládáte takový zápřah, a jak se aktuálně cítíte po fyzické i herní stránce?

Zápřah zatím moc nevnímám, snažím se toho odehrát co nejvíce to jde. Po fyzické i herní stránce se aktuálně cítím velmi dobře, trénuji skoro každý den jak na hřišti, tak v posilovně, a pomalu se to začíná projevovat i v zápasech.

V posledním rozhovoru z března padla řeč i na první krůčky v A týmu Hostivaře. Od té doby jste ušel opět kus cesty a nyní máte na svém kontě již pár extraligových gólů a pravidelnou porci minut v nejvyšší soutěži. Jak jste spokojen se svým působením mezi muži, a kam se chcete posouvat dál?

Jsem rád, že se mi teď daří, a doufám, že mi forma vydrží co nejdéle. Do budoucna bych byl rád stabilním hráčem extraligového týmu, hlavně i kvůli tomu, že letos jsem již posledním rokem v juniorce.

Kromě extraligového A týmu Hostivaře, jeho druholigové rezervy a prvoligového Kova stále patříte i do kategorie juniorů. I v ní se vám letos celkem daří. Jak byste porovnal juniorskou soutěž s Extraligou mužů a také svou roli v obou týmech?

Extraliga je určitě rychlejší, je to tedy více náročné. Nějak rozdílnou roli ale v jednotlivých týmech nevidím. Na každý zápas se snažím připravovat stejně a odevzdat vždy co nejvíc.

Nejnáročnější byl určitě zápas s Heřmanovým Městcem

Vstup do nového ročníku se juniorům Hostivaře obecně vydařil a drží se na čele tabulky. Který z odehraných zápasů byl nejnáročnější, a proč tomu tak bylo?

Nejnáročnější byl určitě zápas s Heřmanovým Městcem. Skoro celý zápas jsme bránili a soupeř nedokázal proměnit velké šance. Zato my jsme měli výborného gólmana a podařilo se nám využít všechny větší akce, které jsme si připravili.

Co stojí za povedeným startem sezóny? Co byste vyzdvihl na herní stránce svého týmu, a čeho byste se naopak měli do budoucna vyvarovat, jestli chcete dojít dál než posledně?

Určitě jsme jeden ze silnějších týmů v útočné fázi, na druhou stranu jsme trošku nejistí v obraně. Máme relativně mladý tým, ale máme i dost zkušených a výborných hráčů. Během loňského roku jsme se určitě herně posunuli a věřím, že letos dojdeme rozhodně dál.

V návaznosti zkuste prozradit, kam až si myslíte, že letos dokráčíte. Loni vaše cesta skončila poměrně brzo. Věříte síle mužstva a očekáváte, že zopakování loňského umístění nehrozí? Je reálné uvažovat o obhajobě předloňského titulu, u kterého jste byl již součástí týmu?

Zatím působíme jistě a sehraně, tak doufám, že to vydrží celou sezónu. Pokud by nám to šlo stále takhle dobře, tak určitě o titulu můžeme uvažovat. Bylo by to skvělé zakončení juniorské kariéry. Určitě do toho dáme maximum.