2. Liga

Pokud ustálíme naše výkony, dostaneme se daleko, říká obránce hostivařské rezervy Kryštof Svoboda!

Hostivařskou rezervu před úvodem nové sezóny v 2. lize – Střed posílilo několik nových hráčů. Jedním z nich je “ staronová“ posila Kryštof Svoboda, který již v minulosti působil v Hostivařské mládeži. Co tento borec prozradil pro hostivařský web?

Svůj návrat bych prozatím ještě nehodnotil

Kryštofe, před začátkem nové sezóny ses natrvalo navrátil do Hostivaře, za kterou si naposledy nastupoval v mládežnických soutěžích. Jak se tvůj přestup zrodil?

No přestup se zrodil poměrně jednoduše. Od října studuji na vysoké škole v Praze a rád bych se sem přestěhoval. V bývalém klubu jsem již pár sezón nehrál, a proto jsem se rozhodl napsat Ondrovi Novákovi ohledně trvalého návratu do Hostivaře.

Jak si zatím svůj návrat hodnotíš? Všiml sis nějakých změn, od té doby co si v Hostivaři nepůsobil? Jak tě přijmuli spoluhráči?

Svůj návrat bych prozatím ještě nehodnotil. Mám odehráno pár zápasů, a rozhodně jsem se necítil na hřišti tak dobře jako před roční pauzou. Žádné větší změny jsem si nevšiml, ale to bude možná i tím, že jsem byl s kluky ve spojení. Myslím, že mě přijmuli dobře, přeci jenom všechny znám z dřívějšího působení.

Tvým asi největším úspěchem v Hostivařském dresu je bez pochyby mistrovský titul s juniorkou. Jak na tento úspěch dnes vzpomínáš?

Na tento úspěch vzpomínám velice rád. Bylo to víceméně první play-off, co jsem kdy hrál a emoce u těchto zápasů jsou o dost silnější. Jedinou chybičkou krásy na tomto okamžiku je fakt, že jsem byl nemocný a nemohl si užít oslav naplno.

S Hostivařským béčkem se prozatím v ligové tabulce nacházíte ve vrchních příčkách a postoupili jste také do dalšího kola Českého poháru. Jak zatím hodnotíš výkony Hostivařské rezervy v aktuální sezóně?

Výkony jsou často jak na houpačce, ale naštěstí nám to tak nějak vychází. Myslím, že když ustálíme naše výkony, tak se dostaneme daleko jak v lize, tak v Českém poháru.

V Českém poháru přešla Hostivařská rezerva přes tvůj bývalý klub z Nového Strašecí, které nastupuje v 1. lize. Bral si tento zápas nějak víc emotivně? Jsi případně s někým v kontaktu?

Jak jsem psal výše, tak jsem za ně pár sezón již nehrál, a proto jsem je bral jako každého jiného soupeře, kterému nedám nic zadarmo. Vyloženě s nikým nejsem v kontaktu, ale kdykoliv potkám někoho z kluků, tak si pokecáme a nemáme mezi sebou nějaké rozepře.

Zhruba měsíc zbývá Hostivařské rezervě do konce podzimní části. Jaké jsou osobní či týmové cíle pro zbytek podzimní části nebo i celé sezóny?

Osobní cíle jsou jasné, začít být týmu prospěšný. Začít sbírat nějaké ty kanadské body. A týmové jsou snad ještě jasnější. Vyhrát všechno co půjde!

Zdroj článku: HBC Hostivař.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
HBC Hostivař B
18 94:69 33
3.
HBC Rakovník
18 89:66 31
4.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
5.
HBC Kladno B
18 76:80 27
6.
HBC Defekt Třebíz
18 87:97 21
7.
HC Red Wings...
18 27:139 8