Mládež

Junioři Hostivaře válí! Góly se snažíme dávat jednoduchým stylem, prozrazuje Jonáš Prager.

Juniorský tým Hostivaře vstoupil do letošního ročníku ve velkém stylu a drží se na čele tabulky divize Východ. Pražané nasázeli v 8 zápasech již 41 gólů a nemalou zásluhu na tomto počinu má i Jonáš Prager, který se více rozpovídal v rozhovoru.

Jonáši, Hostivař se nachází po 8 utkáních juniorské extraligy na 1. místě tabulky, díky čemu se Vám tak daří?

Určitě se nám daří v útočné fázi. Snažíme se v pásmu unavit soupeře a jednoduchým stylem dáváme góly. Hodně se tlačíme do brány a snažíme se brankáře rozhodit. Z každé větší šance, kterou máme, tak vstřelíme branku.

Jaké jste si stanovili před sezonou cíle?

Chceme vyhrát titul, to je jednoduché. Myslím si, že máme dostatečně silný a běhavý tým na to, abychom si zahráli o medaile. Ještě děláme menší chyby v obraně, ale to se během sezóny zlepší.

Vaše poslední utkání proti Svítkovu Vás zastihlo ve výborné formě, čím jste soupeře přehráli?

Přehráli jsme je naší jednoduchostí a výbornou orientací před bránou. Stačilo nám pouze nahodit míček a dobíhat ho. Gólman ho vyrazil před bránu a my jsme už jenom doráželi. Pár gólů nám daroval i soupeř po laciných chybách.

Raději šance vytvářím a nahrávám, svěřuje se Jonáš Prager

Jak se cítíte Vy sám v letošní sezoně?

Cítím se skvěle. Od začátku sezóny se mi hraje opravdu dobře a do každého zápasu jdu s absolutní koncentrací. Žádné větší zranění nemám, takže můžu pokaždé vydat maximum sil.

Momentálně stojíte na prvním místě v žebříčku střelců, cítíte se v roli snajpra přirozeně, máte to v sobě od přírody?

To si moc nemyslím, ale jsem rád, že mi to tam padá. Řekl bych, že jsem ve správný čas na správném místě, proto patřím teď mezi nejlepší střelce. Jsem spíše hráč, který radši nahrává spoluhráčům a vytváří akce.

Jak si pochvalujete souhru se spoluhráči v týmu?

Aktuálně hraju ve formaci se Štěpánem Ferfeckim, se kterým se mi hraje výborně. Dokážeme si najít volný prostor a nahrát si, proto patříme mezi lídry kanadského bodování. Docela hodně využíváme obránce, který nám to nahodí před bránu, kde to potom jeden z nás dotlačí za gólmana.

Jonáš Prager získal v 7 duelech 13 kanadských bodů za 8 gólů a 5 nahrávek. Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz