2. Liga

Jan Prokop po minulé změnil dres! Co ho vedlo zpět do HBC Rakovníku?

Zkušený hokejbalista, Jan Prokop, ještě loni hájil barvy druholigových Rysů. Letos ale nastupuje ve 2. Lize v dresu Rakovníku. Co ho přivedlo zpátky k Rakům? Nastoupil také ke dvěma zápasům v Extralize. Jak to teď má s extraligovým Kladnem?

V Rakovníku jsem hokejbalově vyrůstal, zažil jsem tu s kluky i nejlepší časy své hokejbalové kariéry

Honzo, v loňské sezóně jste nastupoval ještě za druholigové Rysy. Teď ale hrajete za Raky. Co opět přivedlo k Rakům? Jak vzpomínáte na Kladno?

V Rakovníku jsem hokejbalově vyrůstal, zažil jsem tu s kluky i nejlepší časy své hokejbalové kariéry, a zároveň bydlím v Rakovníku tudíž z časového i finančního hlediska byl Rakovník přeci jen ta nejlepší volba. Na Kladno samozřejmě vzpomínám jen v tom nejlepším a určitě se rád opět ke Kladnu připojím, když o mě v budoucnu bude zájem.

A jak se Vám v Rakovníku hraje? Předpokládám, že dobře, protože jste třetím nejproduktivnějším hráčem ligy (8+10).

V Rakovníku je to paráda, není zde takový tlak a hokejbalem se zde opět bavím, navíc i parta lidí, se kterými se znám od malička, tomu dává ten správný náboj. Co se týče bodování rozhodně je to zásluha celého týmu, ale hlavně Martina Tvarůžka, jenž je výborný nahrávač a spoustu šancí mi připraví.

Čeho byste chtěl dosáhnout letos ve 2. Lize?

Samozřejmě mám vždy ty nejvyšší cíle, ale hlavním cílem je se nyní hokejbalem bavit a užít si zápasy se vší parádou.

A jak to máte s vyššími soutěžemi? Za extraligové Kladno jste zatím odehrál pouze dva zápasy. Budete se o místo u Rysů stále prát?

Měl jsem nabídku z extraligových Dobřan a v první lize mě oslovilo Nové Strašecí, ve kterém jsem hrál již minulou sezonu. Jelikož kladenský kádr je letošní sezonu nabitý a já jsem velice časově i pracovně vytížený, rozhodl jsem se letos vyšší soutěže vynechat. Samozřejmě se nebráním návratu na jaře, ale uvidíme, jaká nastane situace.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
HBC Hostivař B
18 94:69 33
3.
HBC Rakovník
18 89:66 31
4.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
5.
HBC Kladno B
18 76:80 27
6.
HBC Defekt Třebíz
18 87:97 21
7.
HC Red Wings...
18 27:139 8