2. Liga

Lukáš Lhota vládne statistikám 2. Ligy! Nasbíral již 30 kanadských bodů!

HBC Tygři Mladá Boleslav patří v této druholigové sezóně k jasným favoritům soutěže. To se ukazuje v tabulce, kde se 7 po zápasech usídlili na pohodlném 2. místě. Tahounem Tygrů je Lukáš Lhota, který si svými výkony řekl také o dres extraligové Kert Parku. Jak se mu zatím hraje na obou frontách?

Autor fotografie: Andrea Jirásková

Lukáši, jste mateřským hráčem Tygrů z Mladé Boleslavi. Tam teď navíc hájíte tygří dres v 2. Lize. Jak hodnotíte průběžné druhé místo?

Já myslím, že s místem panuje spokojenost, nicméně stále je co zlepšovat, mezery v naší hře jsou nezpochybnitelné.

Z celé soutěže jste zatím nastříleli nejvíce branek. Jak se Vám zatím daří být takhle produktivním celkem?

Myslím si, že jsme se jako mužstvo sehráli oproti loňsku. Navíc nám dozrávají mladí hráči, takže nejspíše spojením dravého mládí a zkušeností.

Patříte mezi favority soutěže. Kdyby se vše povedlo, zvažovali byste v Mladé Boleslavi návrat do 1. Ligy?

Já bych ho určitě zvažoval, ale je to otázka na celý klub. Není to úplně jednoduché, ale myslím si, že jsme tomu více otevření než dříve.

Vaše výkony jsou opravdu famózní. Za 6 duelů jste vstřelil 13 gólů a na 17 nahrál. To se rovná 30 kanadských bodů. Jak se Vám to povedlo?

Všechny góly jsou vždy práce celé lajny, takže bez spoluhráčů bych byl určitě na nule. A zatím se nám očividně dopředu daří, takže taková souhra štěstí a sehranosti.


Autor fotografie: Andrea Jirásková

Také zápolíte v Extralize za Kert Park. Pravděpodobně z této zkušenosti těžíte nejvíc, a proto se Vám takhle daří v nižší soutěži. Je to tak?

Určitě to má nezpochybnitelný vliv, čerpám zde spoustu zkušeností a vidím své největší mezery, na kterých se snažím v Praze pracovat.

Jak se Vám zatím s Kert Parkem? Jste spokojeni s dosavadním umístěním?

Zatím se nám herně moc nedařilo, nicméně bodově to není tak špatné. Zároveň spokojený nikdy nebudete, vždy je určitě na čem pracovat.


Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
3.
HBC Hostivař B
16 84:65 30
4.
HBC Rakovník
17 86:66 28
5.
HBC Kladno B
17 73:78 24
6.
HBC Defekt Třebíz
17 86:89 21
7.
HC Red Wings...
17 27:136 8