Mládež

Od začátku sezony se cítíme skvěle! shodují se zářící bratři Černí bojující za berounské Kelty

Západní divizi dorostenecké Extraligy momentálně vládne bratrské duo z Berouna. SK Kelti 2008 se mohou pyšnit Davidem a Ondřejem Černými, kteří nejen svými bodovými příspěvky táhnou jejich dorost. Pojďte si dát společně s námi tohle sourozenecké double interview!

Davide, Ondro, letošní sezona Vás zatím zastihla ve velké formě, jak se Vy sami cítíte?

David: Já osobně se cítím velmi dobře, ale rád bych zlepšil moji koncovku. V týmu je super parta, což k tomu určitě pomáhá.

Ondřej: Start do sezóny se mi bodově velmi vydařil, hlavně díky střelecké formě spoluhráčů. Osobně se mi od začátku sezóny hraje dobře, akorát mě poslední měsíc trochu trápí koncovka.

Čemu přičítáte svoje povedené výkony?

D: Určitě je to více věcí, ale já bych rád vyzdvihl naší lajnu, kde nám to společně klape a také starty v juniorce.

O: Určitě kvalitní letní přípravě, jak už fyzické, tak i týmové. Stejně tak díky dobré mušce spoluhráčů.

Davide, Vy jste dokonce první v produktivitě dorostenecké Extraligy, věřil jste před sezonou, že byste mohl být takhle produktivní?

D: Já jsem to opravdu nečekal, ale jsem za to samozřejmě moc rád.

Jak si pochvalujete souhru se svými spoluhráči? Potkáváte se na hřišti také spolu, nebo Vás trenéři nasazují do různých formací?

D: Jak už jsem říkal, v naší lajně nám to jde. No a s bráchou normálně hrajeme každý v jiné lajně. Potkáváme se pouze při přesilovkách a občas nás trenéři za rozhodnutého stavu dají spolu například na oslabení.

O: Občas se na hřišti s parťáky trochu hledáme, ale jde to podle mě správným směrem. Až doladíme pár detailů, začne se nám dařit ještě víc.

Starší z bratrského dua, šestnáctiletý Ondřej Černý získal v letošní sezóně Extraligy dorostu 26 bodů za 6 gólů a 20 nahrávek! Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Kdo je v čem lepší? Fyzická kondice vs. magické ruce

Váš tým se momentálně nachází na 3. místě tabulky, shoduje se toto umístění s Vašimi předsezónními cíli, anebo jste se viděli na konci podzimní části někde jinde?

D: Vždy jsem věřil, že budeme hrát o přední příčky, ale více mi záleží na umístění na konci sezóny než teď po podzimu.

O: Pro mě bylo cílem podzimní části zlepšovat postupně výkony celého týmu. Z hlediska umístění jsme myslím spokojeni, cílem bylo dostat se do top 3. Nějaké zbytečné bodové ztráty přišly, ale stále je velká část sezóny před námi.

Pojďme se podívat blíže na Váš hokejbalový příběh. Jak jste se k hokejbalu dostali a proč je právě hokejbal tím sportem, kterému se věnujete?

D: K hokejbalu nás přivedl v dětství náš táta, a i díky tomu máme k hokejbalu velký vztah.

O: Jak říká brácha, k hokejbalu jsem měl od dětství díky tatínkovi hodně blízko a za Kelty jsem začal hrát okolo 4 let. Od malinka byl hokejbal mojí vášní.

Máte nějaký hokejbalový vzor? Případně z jakéhokoliv sportu... A proč právě on/ona?

D: Žádný jeden vyložený vzor nemám, ale jsou v Keltech hráči, u kterých se mi líbí jejich herní styl.

O: Asi nemůžu říct vyloženě jen jeden vzor, ale snažím se pochytat nějaké finty od zkušenějších hráčů z klubu. Ať od juniorů, „áčkařů“ a samozřejmě taky od zkušených hráčů B týmu.

Pokud byste si mohli od svého bratra vybrat jednu vlastnost, nebo schopnost, kterou byste mohli mít taky, jaká by to byla?

D: Vzal bych si od něho určitě jeho vytrvalost a celkovou fyzičku.

O: Brácha má lepší ruce než já. Chtěl bych je mít stejně šikovné a stejně dobrou střelu.