Mládež

Filip Hradil je nejproduktivnějším dorostencem ve Východní divizi! Jak hodnotí podzimní výkony Hostivaře?

HBC Hostivař je v dorostenecké Extralize na třetím místě Východní divize. Paradoxně ale má nejproduktivnějšího útočníka celé Divize Východ. Jak si Filip Hradil užil podzimní část sezóny? A jaké cíle si s týmem klade do jarní části? Více se dočtete v rozhovoru.

Začal jsem se víc prosazovat, až když se začalo dařit mužstvu

Filipe, jak zatím hodnotíte vystoupení vašeho celku v Extralize dorostu? Máte 23 bodů a skóre 59:38, což vás umístilo na třetí místo.

Vzhledem k tomu, jak se nám nepovedl začátek sezóny, tak si myslím, že třetí místo je velmi dobré. Bohužel jsme před ligou neodehráli ani jeden přípravný zápas, což se možná projevilo i v našich prvních utkáních.

Na podzim jste ztratili devět bodů. Je něco, co jste si v podzimní části představoval jinak?

Myslím, že jsme jich ztratili 10. Jak už jsem zmínil, začátek byl velmi špatný. Na druhou stranu musím říct, že jsme měli velmi těžký los. Ale až na první zápas v Čimicích jsme odehráli dobré zápasy.

V kanadských statistikách však vládnete celému bodování s 28 body za 12 branek a 16 asistencí. Čemu přisuzujete vaši aktuální formu?

Začal jsem se víc prosazovat, až když se začalo dařit mužstvu. Pohoda a dobrá nálada je nejenom pro mě hrozně důležitá.

A jak si výkonnost hodláte udržet přes zimní přestávku? Budete se věnovat spíše fyzické části?

Zimní přípravu začínáme začátkem ledna. Uvidíme, co si na nás trenéři připraví. Bude záležet i na počasí, jestli budeme více na hřišti nebo v posilovně. Nějaké běhání určitě také proběhne.

A jaké jsou cíle Hostivaře na jaro? Zřejmě budete chtít postoupit až na finálový turnaj. Je tomu tak? Jak náročně postup vidíte?

Finálový turnaj je určitě náš cíl. Ale my teď musíme jít zápas od zápasu a pak se uvidí. Myslím si, že nám hodně napoví Excellent League, kterou budeme hrát během zimní přestávky. Tam se utkáme s velmi kvalitními týmy jak z divize východ, tak z divize západ. To bude pro nás měřítko.