2. Liga

KOVO je až předposlední ale má nejlepšího brankář soutěže – Marcela Bendíka

TJ KOVO Praha B hraje vyrovnané a dobré zápasy. V podzimní části dokonce porazilo Rafany, ale i tak jsou hokejbalisté z Palmovky až na 6. místě 2. Ligy. Jedno pozitivum to má. Marcel Bendík je nejlepším brankářem soutěže. Jak se tomuto fantomovi na KOVU líbí?

Rozhodně nás tato pozice netěší

Marceli, ze 7 zápasů jste ve 2. Lize za KOVO na podzim odchytal 4 zápasy. S týmem máte na kontě 9 bodů. Jak hodnotíte předposlední místo tabulky?

Rozhodně nás tato pozice netěší, určitě máme na to být výše v tabulce. Myslím si, že když se nám podaří přijít na zápas v dobrém počtu, dokážeme odehrát vyrovnaný zápas s každým týmem v soutěži. I s vedoucím Kladnem B jsme měli rozehraný dobrý zápas, ale v poslední třetině jsme udělali pár chyb v obraně, dostal jsem banán od poloviny a skóre vypadalo najednou jinak, rozhodně si však nemyslím, že by to byl reálný odraz naší hry.

Odehráli jste dobré zápasy, třeba proti Rafanům, které jste porazili. Kde tkví ta nevyrovnanost výsledků?

Já si myslím, že všechny zápasy, ve kterých jsem chytal, jsme odehráli dobře, rozhodně to však záleží hlavně na tom, v jakém počtu a kvalitě se dokážeme utkat v kabině před zápasem. Někdy se zápasy Béčka překrývají s Áčkem, a to logicky dostane přednost. Konkrétně proti Rafanům se mně chytá velmi dobře, s pár kluky se střetáváme i v rámci Pražské ligy, takže vím, čeho jsou schopni a počítám s tím. Oba zápasy jsme odehráli kvalitně bez zbytečných chyb v obraně a získali jsme tak důležité body do sezóny.

v KOVU máme samozřejmě vždy ty nejvyšší cíle

Jaké cíle budete chtít s KOVEM na jaře pokořit?

Určitě zabojujeme o co nejlepší umístění před play off a tam už bude možné všechno, v KOVU máme samozřejmě vždy ty nejvyšší cíle

Vy jste nejlepším brankářem soutěže. Máte 88,9 % úspěšnosti zákroků. Čemu to přisuzujete a jak si držíte formu?

Jelikož jsem s takovým procentem první, tak měli zřejmě jen ostatní gólmanek těžší začátek sezóny. (smích) Sranduji, samozřejmě i takový individuální výsledek potěší, víc by mě však potěšilo, kdybychom byli trochu výše v tabulce a podařil se nám pěkný výsledek i v play off. V rámci přípravy se snažím stihnout alespoň jeden trénink v týdnu a sem tam zvednout nějakou činku v posilovně, abych neměl chuť si jít sednout do bufetu už v polovině zápasu.

Vy hrajete ještě Pražskou ligu za Fénix. Chtěl jste své ambice posunout trošku více, a proto jste na KOVU?

Ve Fénixu s námi hraje i pár chlapců z Kova, takže jsme nějak o sobě věděli. S Fénixem se držíme také většinou ve druhé polovině tabulky, ale osobně se mi podařilo držet dobré statistiky, a tak přišla nabídka z Kova, kterou jsem samozřejmě s radostí přijal. Chtěl jsem si vyzkoušet vyšší soutěž. Zjistit, jestli na to mám, samozřejmě kvalita je proti Pražské lize trochu vyšší, člověk musí každou hru v útočném pásmu brát jako nebezpečí, a i za těch pár zápasů mám spoustu nových zkušeností, za což klukům z Kova velmi pěkně děkuji.

Tabulka 2. Liga - Čechy Střed
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Rafani Praha
18 110:45 38
2.
HBC Hostivař B
18 94:69 33
3.
HBC Rakovník
18 89:66 31
4.
TJ KOVO Praha B
18 75:62 31
5.
HBC Kladno B
18 76:80 27
6.
HBC Defekt Třebíz
18 87:97 21
7.
HC Red Wings...
18 27:139 8