Mládež

Třetí místo po podzimu není vůbec špatné, hlásí nejproduktivnější dorostenec Hradil

Svými góly a asistencemi táhne dorost Hostivaře. Filip Hradil, nejproduktivnější hráč dorostenecké divize Východ, posouvá po špatném začátku hostivařské družstvo postupnými kroky vzhůru. Jak prožil hokejbalový podzim? A čemu vděčí za své povedené výkony?

mlFilipe, podzimní část Extraligy dorostu je za Vámi, jak byste jí popsal v jedné větě?

Začátek sezóny nebyl z naší strany nejlepší. Naštěstí jsme to hodili za hlavu a hodně se zvedli. Třetí místo po podzimu není vůbec špatné.

Hostivař se nachází na průběžném třetím místě tabulky, shoduje se to s Vašimi předsezonními očekáváními?

Určitě jsme chtěli být v horních patrech tabulky, což se nám podařilo. S oběma Pardubickými týmy jsme odehráli vyrovnané zápasy, bohužel jsme v obou prohráli a proto jsme "až" třetí.

Co je nutné udělat pro to, abyste byli na konci základní části ještě výš?

Svítkov i Pardubice jsou nesmírně silná mužstva. Ale každý je k poražení. Musíme více zapracovat na obranné hře a hlavně zlepšit produktivitu a zapracovat na přesilových hrách.

Čím podle Vás vynikáte nad svými soupeři? Která herní činnost Váš tým nejvíce zdobí v této sezoně?

Každé mužstvo má svůj systém hry. My se hodně zaměřujeme na kombinační hru. Ale je pravda, že hodně gólů dáváme i z rychlých protiútoků. Ale že bychom nějakou činností vynikali, to asi ne.

Spolupráce se spoluhráči je výborná!

Vy sám jste nejproduktivnějším hráčem divize Východ, věřil jste si na takové umístění před sezonou?

Každou sezónu se chci pohybovat mezi nejproduktivnějšími hráči, ale v dorostu je to o dost těžší než ve starších žácích. Vždycky záleží na tom, jak se daří celému týmu. Nikdy to není o jednom hráči.

Na čem jste v přípravě na nový ročník nejvíce pracoval? A pociťujete, že se práce vyplatila?

V letní přípravě jsem hodně pracoval na rychlosti. Myslím, že se to zatím vyplácí. Dost gólů jsem dal ze samostatných úniků. Na druhou stranu musím říct, že jsem jich i hodně neproměnil a na tom musím ještě zapracovat.

Jak si pochvalujete souhru se spoluhráči?

Spolupráce se spoluhráči je výborná. Bez toho to ani nejde. Díky tomu se naše mužstvo pohybuje v horní části tabulky.

Na konci roku čeká národní tým do 16 let MS v Žilině. Je toto pro Vás meta, ke které se upínáte?

Mistrovství světa musí být pro každého sportovce ta nejvyšší meta. Konkurence je ale veliká, tak uvidíme, jak konečná nominace bude vypadat. Doufám, že se někdo z Hostivaře do Žiliny podívá.