Mládež

Jsem rád, že se všechny tréninky vyplácí a ukazuje se to pak v zápasech na hřišti, neskrývá Petr Lehner

Nejproduktivnějším juniorem po podzimní části CROSSDOCK Extraligy je Petr Lehner. Hostivařský útočník nevynechal na podzim v naší nejvyšší hokejbalové soutěži ani jedno utkání a blýskl se skvělými výkony. Mladý hokejbalista chce s týmem potvrdit formu také na jaře.

Cesta touto částí byla náročná, ale velmi se nám podařila

Petře, po podzimní části jste nejproduktivnějším juniorem v CROSSDOCK Extralize. Vsítil jste osm gólů a na čtyři nahrál. Jak se ohlížíte za svými výkony?

Ohlížím se spíše pozitivně. Vždy to může být lepší, ale jinak jsem rád, že se mi daří pravidelně bodovat a podávat konzistentní výkony.

Na začátku listopadu jste se v utkání proti Hradci Králové blýskl čtyřmi góly. Byl to pro Vás zatím bodově nejvydařenější zápas v naší nejvyšší hokejbalové soutěži. Jak se takový úspěch vyvinul?

Zápas s Hradcem se mi velmi povedl, byl jsem při chuti a věřím, že podobný výkon bych mohl ještě zopakovat. Jsem rád, že se všechny tréninky vyplácí a ukazuje se to pak v zápasech na hřišti.

S Hostivaří jste po podzimu na prvním místě se sedmibodovým náskokem, prohráli jste jen jeden zápas. Jaká byla z Vašeho pohledu cesta touto částí sezóny?

Cesta touto částí byla náročná, ale velmi se nám podařila. Dokázali jsme vyhrát téměř všechny zápasy a plnit věci, které jsme v průběhu sezóny trénovali.

Trenér mi dává důvěru a já se ji snažím naplno využít

V podzimní části jste nastoupil do všech extraligových zápasů, za juniory jste odehrál tři. Těší Vás, jaké herní vytížení máte v Extralize a že takovými výkony můžete pomoct týmu?

Jednoznačně mě to těší. Trenér mi dává důvěru a já se ji snažím naplno využít. Za to, že můžu pomoct týmu, jsem moc rád a doufám, že se mi bude dařit i nadále.

Nyní se s mužstvem připravujete na jarní část, přípravu jste zahájili už první týden v lednu. Je větší motivace na sobě stále pracovat, abyste si formu udrželi i na jaře?

Určitě ano. Na jaře chceme potvrdit výsledky z dosavadní části sezóny a já doufám, že se nám to povede. Připravujeme se poctivě a nic nepodceňujeme.

Minulý rok jste na Mistrovství světa v Liberci vedl reprezentaci U18 jako kapitán a s týmem jste nakonec vybojovali zlatou medaili. Jaké jsou Vaše cíle v jarní části? Vyhlížíte starší mládežnickou kategorii?

Největší cíl na jarní část je určitě navázat s Hostivaří na výkony z podzimní části sezóny. Nic nevyhlížím, budu velmi rád, když pozvánka přijde a snažím se pro to dělat maximum.

V 18 letech zažívá Petr Lehner snovou sezónu. V 13 duelech podzemní části nejvyšší mužské soutěže sbíral bod na zápasy. Celkem se pyšní 13 kanadskými body za 8 gólů a 5 nahrávek. Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz