Vyšší ligy

Snažím se nebýt negativní a motivovat, aby každý v týmu hrál co nejlépe, prozrazuje Jiří Vaniš

Hostivař se v úvodu jarní části pohybuje v dolní části tabulky, na pozice pro postup do play off má ale těsnou ztrátu. Důležité utkání odehraje o víkendu, kde poměří síly s Kladnem, na které jí chybí dva body. Kapitán týmu Jiří Vaniš očekává vyrovnaný souboj.

Myslím si, že oproti podzimu tam nějaké zlepšení je

Jirko, do jarní části jste vstoupili úspěšně, porazili jste Ústí nad Labem. V dalším utkání jste ale nestačili na Letohrad. Jak jste zatím spokojený s předvedenou hrou?

No, ke spokojenosti je ještě opravdu daleko, myslím si, že oproti podzimu tam nějaké zlepšení je, ale je ještě spousta věcí, na kterých musíme pracovat.

V sobotu jste se na domácím hřišti utkali s Letohradem, se kterým jste prohráli 3:4. Jak zápas hodnotíte?

Utkání hodnotím z naší strany jako žádnou hitparádu. Nevím, jestli za to mohla zima, ale do zápasu jsme se vůbec nedostali a když jsme konečně začali trochu hrát, tak jsme prohrávali 1:4 a to už se s výsledkem zápasu těžko něco dělá.

Ve třetí třetině už jste prohrávali o tři branky, pak se vám podařilo snížit na rozdíl jednoho gólu. Věřil jste, že se na soupeře ještě dotáhnete?

Věřil, myslím si, že v takových situacích jsme silní, bohužel jsme se minutu do konce nechali zbytečně vyloučit a tím jsme se o šanci vyrovnat při power play připravili.

Jiří Vaniš se po vleklých zraněních vrátil na hřiště a hned v roli kapitána! Nyní se snaží co nejvíce Pražanům pomoci k postupu do play off. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Je to pro nás důležitý zápas, ale to na jaře všechny

Ve druhé části sezóny nastupujete jako kapitán týmu. Jak vnímáte svou roli v mužstvu?

Nikdy jsem kapitán nebyl, tak jsem nevěděl co od toho čekat. Snažím se nebýt negativní, motivovat, aby každý v týmu hrál co nejlépe – na svém limitu. Občas samozřejmě prohodit pár slov s rozhodčím, pokud je třeba.

O víkendu vás čeká utkání s Kladnem, na které ztrácíte dva body a bojujete o postup do play off. Může tento zápas napovědět, kdo bude úspěšnější?

Může, ale nemusí. Pořád je před námi nějakých šest kol, ve kterých se může stát cokoli. Je to pro nás důležitý zápas, ale to na jaře všechny.

V prvním vzájemném souboji v letošní sezóně jste vyhráli. Jaký zápas očekáváte nyní?

Očekávám hodně vyrovnané utkání, bude úplně jiné než na podzim. Potkají se dva úplně jiné týmy. Myslím, že se ukáže, kdo jakou měl zimní přípravu a v jaké je momentální formě.