Vyšší ligy

Martin Kruček: Můžeme mít pouze jeden cíl a to je finále!

Na jarní část Crossdock Extraligy hokejbalu se pilně připravuje i navrátilec do sestavy Kert Parku Martin Kruček. Jak vidí jarní část? To prozradil v rozhovoru Petra Nahodila.

Máme tu ještě rozdělanou práci

Martine, máš za sebou půlroční pauzu od hokejbalu, jak sis sportovní volno užil?

Volno bylo už avizované dopředu. Věnoval jsem se rodině, nebo jsem se aspoň snažil ;-). Takže veškerý volný čas, který byl, patřil právě jim. Bohužel jsem měl i zdravotní komplikace, které mě vyřadily na 2 měsíce z aktivního sportovního života, takže to bylo i doma těžší, ale teď už je vše v pořádku a můžu fungovat normálně.

Plánoval jsi už od začátku sezóny návrat na jarní část nebo Tvé rozhodnutí dozrálo až postupem času?

To, že si dám na podzim volno, bylo předem dohodnuté. Takže byla jen otázka toho, kde nastoupím na jaře, ve hře bylo více týmů. Přeci jenom služby starého pardála jsou k nezaplacení (Smích). Nakonec jsme si plácli tady v Kertu. Máme tu ještě rozdělanou práci.

V kabině Tě po Tvém návratu čekala i řada nových spoluhráčů, jak na Tebe zatím tým působí?

Je pravda, že když jsem dorazil na první trénink, tak tam bylo mnoho nových tváří, ale jelikož jsem sledoval celý podzim, tak nějakou představu o nich mám. Zatím jenom herní, uvidíme, jak to půjde po lidské stránce, ale věřím, že jsou všichni správní blázni a kabina pojede tak jako předešlá léta.

A-tým přezimuje na průběžném druhém místě tabulky, sledoval jsi, jak si Tvoji současní spoluhráči vedli?

Sledoval jsem skoro všechny zápasy. Přeci jenom, když je v tom kolotoči člověk přes 25 let, tak to nejde se jen tak z ničeho nic odstřihnout. Takže mě mile překvapilo, jak to klukům na podzim šlo. Jde vidět, že i když mnoho hráčů skončilo, tak se dokázala laťka stále udržet nahoře. Asi to tam někdo dělá dlouhodobě dobře (smích).

S jakými cíli se chystáš do jarní části?

My můžeme mít pouze jeden cíl, a to je finále. Takže s tím jdu i do jarní části. Ale nejdříve se musíme kvalitně připravit, včetně mě, tak, aby to na hřišti a v zápasech bylo vidět.

Zdroj článku: HC Kert Park Praha.