Vyšší ligy

Všichni víme, že na jaře můžeme vyhrát všechny zápasy, netají Marek Kohout

Kelti se momentálně v 1. lize nachází před jarní částí na sedmém místě tabulky. Předkolu se však chtějí vyhnout. Co prozradil prvoligový Marek Kohout?

Bohužel na nás padla deka

Do podzimní části jste lépe vstoupit nemohli – ze čtyř zářijových zápasů jste si odnesli 10 bodů. Jak k tomu přispěla srpnová příprava? Pomohla vám i účast na Kapr Cupu?

Letní příprava byla jako každý rok velice vydatná. Měli jsme třikrát týdně tréninky. Kapr Cup nám dodal zase morální povzbuzení a pomohl nám zpevnit vztahy v kabině.

Pak ale přišla řada proher, kdy jste od poloviny října do konce sezony vyhráli pouze jednou. Dokážeš říct, co se oproti září změnilo?

Bohužel na nás padla deka. Na pár zápasů jsme se nesešli v plný sestavě. Další zápasy, kde jsme byli favority, jsme podcenili a nepřistoupili k nim, jak jsme měli. Dostávali jsme laciné góly. A v některých zápasech byl soupeř prostě nad naše síly.

Jaká byla atmosféra v týmu během tohoto náročného období? Nesvazovalo vás to před dalšími zápasy?

Atmosféra v týmu byla dobrá. Je to furt sport, který děláme všichni pro radost. Kdybychom tam chodili naštvaní, tak to není dobrý koníček. Všichni víme, že teď na jaře můžeme vyhrát všechny zápasy. Je to jako na houpačce.

Neúspěšná druhá polovina podzimu vás odsoudila na průběžné 7. místo tabulky, které zajišťuje předkolo. Jsi s tímto umístěním spokojený, anebo jsi před sezonou čekal víc?

Určitě s tím není spokojený nikdo v kabině. Chceme hrát co nejvýše a udělat si nejlepší pozici pro nadcházející play-off. Hlavně se chceme vyhnout předkolu.

Pozitivním vyústěním podzimu jsou ale góly v přesilovkách, kterých máte nejvíc v lize. Máte je nacvičené, nebo se jedná spíš o improvizaci?

Máme nacvičenou improvizaci (úsměv).

Jak hodnotíš svůj osobní výkon? S čím jsi spokojený a co chceš do jara zlepšit?

Se svým výkonem na hřišti nejsem vůbec spokojený, je hodně na čem pracovat. S rolí pokladníka je to už jiná, tam si myslím, že exceluji (úsměv).

V úplném závěru hokejbalového roku jsi s B-týmem naskočil do třaskavého duelu proti Mašinám, za které nastupuje tvůj starší bratr Martin. Jak sis zápas užil? Jaké to bylo poté, co jste spolu odehráli téměř všechny podzimní zápasy v áčku?

Pro nás je to vždycky zábava, když proti sobě můžeme nastoupit. Rádi se navzájem hecujeme a podporujeme, o to víc to bylo v takovém duelu, jako byl ten s Mašinama. Těším se až na jaře přijedeme na Kladno pro body, které s námi odcestují do Berouna.

Hlavním cílem je postup do play-off

Teď vás čeká zimní příprava. Jak bude probíhat a na co se v ní budete chtít zaměřit, zejména s ohledem na výsledky podzimní části?

Příprava bude probíhat stejně jako minulé sezony, není co měnit. Třikrát týdně a dostávat pěkně do těla. O ničem jiném to není.

Na jaře vás v rámci základní části čeká ještě šest zápasů. Co bude klíčem k jejich úspěšnému zvládnutí?

Chtěl bych do zápasů nastoupit s klidnou hlavou. Každý bod může rozhodnout o tom, jestli celá sezona bude úspěšná, anebo ne.

Dali jste si s týmem nějaké cíle, které byste chtěli na jaře pokořit?

Hlavním cílem je postup do play-off, tam už půjdeme zápas od zápasu. Finále by bylo krásný, ale k tomu vede ještě daleká cesta.

Zdroj článku: SK Kelti 2008.