Vyšší ligy

Celému týmu i trenérovi vděčím za takto plynulý návrat, vzkazuje navrátilec do sestavy Kert Parku Suchánek.

Po dlouhé pauze se na začátku jara do sestavy extraligového Kert Parku vrátil odchovanec Lukáš Suchánek a hned se podílel na vítězství proti Kladnu. Co všechno prozradil o návratu na hrací plochu, dění v nejvyšší soutěži nebo svém střídavém startu do Mladé Boleslavi?

Ze zápasu jsem měl respekt

Na konci února jste se poprvé od loňského finále Extraligy podíval do soutěžního utkání v dresu Kert Parku. Co stálo za vaší dlouhou přestávkou, kvůli které jste vynechal celou podzimní část?

Od srpna jsem byl v rámci studia až do konce prosince ve Finsku. V lednu jsem se zapojil do zimní přípravy, neměl jsem očekávání, že bych hrál hned první zápas jara, ale po domluvě s trenéry jsem nastoupil a byl jsem za to rád.

Hned v prvním zápase jste se uvedl asistencí při repríze loňského finále proti Kladnu. Jak se vám hrálo oproti loňskému ročníku, a jak jste byl spokojen se svým výkonem?

Ze zápasu jsem měl respekt, byl to pro mě první zápas po necelých 8 měsících, ale na trénincích jsem se cítil dobře a věřil jsem si. Se svým výkonem jsem byl vcelku spokojený, mohlo to být lepší, na hokejce jsem neměl takovou jistotu. Byl to úplně jiný zápas než loňské finále, protože Kladno má úplně jiný tým. Řekl bych, že se nám i mně hrálo uvolněněji, přece jenom finále má takový speciální náboj a Kladno není v nejlepším rozpoložení, ale přistoupili jsme k tomu zodpovědně, zápas zvládli a odvezli si 3 body. Za takhle plynulý a příjemný návrat vděčím celému týmu, hlavně trenérovi Davidu Kunovi.

Další 2 asistence jste zapsal v posledním zápase, tentokrát však v dresu Mladé Boleslavi. Co vás přimělo připojit se k některým spoluhráčům z Kert Parku na střídavém startu v 1. lize? Byla ve hře případně i jiná možnost?

Hlavní faktor bylo právě působení spoluhráčů z Kertu v týmu Boleslavi. Ve hře byli teoreticky 3 možnosti, šlo o rozumnou dojezdovou vzdálenost: Beroun, Mladá Boleslav a Kovo Praha. Nakonec po domluvách trenérů vyšla Mladá Boleslav, a i po prvním zápase musím říct, že jsem opravdu rád. Zápas jsem si užil a věřím, že se nám bude dařit i nadále.

Lukáš Suchánek po studijní dovolené naskočil v barvách Kert Parku k prvnímu jarnímu zápasu po 8 měsících pauzy. Zdroj fotky: Archiv Lukáše Suchánka.

Cíle jsou jako každý rok ty nejvyšší a je důležité pokračovat v nastoleném tempu

Jak vidíte šance Mladé Boleslavi v této sezóně? Má tento tým po loňském triumfu ve 2. lize šanci uspět již nyní i o ligu výše? Je představitelné, že by se Mladá Boleslav v blízké budoucnosti podívala do Extraligy?

Těžko hodnotit po jednom zápase, ale při pohledu na tabulku je vidět, že 1. liga je opravdu vyrovnaná a uspět může řada týmů. Tým na mě působí semknutým a odhodlaným dojmem, doufám, že si to přeneseme i do vyřazovacích bojů a tam se ukáže. Myslím si a doufám, že by Mladá Boleslav mohla dojít v play off daleko.

Co se Kert Parku týče, věříte, že se udrží do konce základní části na vrcholu ligy? I obhajoba je jistě opět na seznamu cílů. Myslíte, že dosáhnete i pošesté na extraligový titul?

Cíle jsou jako každý rok ty nejvyšší a je důležité pokračovat v nastoleném tempu a přenést si dobrou formu do play off. Věřím, že první místo udržíme, máme silný a zkušený tým. V play off to bude nová soutěž, kde budeme chtít potvrdit roli obhájce a favorita. Neskutečně se těším na „play off mód“ některých hráčů.

Sledujete výsledky ostatních extraligových celků? Jaký tým vidíte letos jako nejvážnější konkurenci? Koho považujete zatím za překvapení sezóny, a kdo vás naopak zklamal?

Občas se podívám na výsledky ostatních zápasů a nejvážnější konkurencí jsou nejspíš Pardubice a podle výsledků bych řekl, že i Letohrad. Jsem zvědavý i na Karvinou, je to nevyzpytatelný tým. Co se týká překvapení sezóny, tak ty jsou za mě dvě - Svítkov a Letohrad. Naopak zklamání podle výsledků Kladno, i když zápas s nimi vůbec nevypadal jako proti týmu, který je na hraně play off.