Vyšší ligy

Doufám, že nás naši fanoušci poženou za vítězstvím a sérii vrátíme do Pardubic, říká útočník Hostivaře Otto Urbanec

Hostivař po prvních dvou zápasech prohrává v sérii čtvrtfinále proti HBC Pardubice 2:0. Teď se série stěhuje do Prahy. Hostivařská redakce před důležitým zápasem vyzpovídala útočníka Ottu Urbance.

První zápas jsme nezačali špatně

Otto, ve čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím prohráváte 0:2. Jak bys zhodnotil první dvě utkání na půdě soupeře?

První zápas jsme nezačali špatně, měli jsme i dost šancí jít do vedení, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. V desáté minutě šance využil soupeř a než jsme se vzpamatovali, prohrávali jsme o čtyři góly. Dokázali jsme náskok stáhnout a zápas v prostřední části zdramatizovat, ale další dva obdržené góly rozhodli o výhře Pardubic.

V druhém zápase jsme byli aktivnější a dařilo se nám dostávat do prostoru kolem branky soupeře, z čehož jsme si vypracovali náskok 5:3. Bohužel i přes obětavou hru jsme zápas v závěru ztratili. Samozřejmě nás to mrzí, ale věřím, že nás tyto zápasy posunou a vrátíme se silnější.

Ty jsi v Pardubicích vyrůstal, jak vnímáš souboj se svým mateřským klubem? Je to pro tebe prestižní?

Určitě je to pro mě extra motivace, ale souboj beru sportovně, ať vyhraje ten lepší. V Pardubicích jsem hrál přes 15 let, vyhráli jsme spolu extraligu, což jsou velké zážitky a jsem rád, že jsem mohl bývalé spoluhráče po delší době vidět a zavzpomínat. Doufám, že se v následujících letech budeme střetávat pravidelně a bojovat spolu třeba i o titul!

Příští rok určitě budu chtít odehrát zde v Hostivaři

Už jsi přemýšlel o své budoucnosti? Kde bys rád v nadcházející sezóně chtěl působit?

Příští rok určitě budu chtít odehrát zde v Hostivaři, žádnou změnu nechystám. Věřím, že zde budujeme tým, který bude každoročně hrát o nejvyšší příčky. Rád budu i nadále jeho součástí.

V sobotu vás čeká klíčové třetí utkání série, které se odehraje v domácím Hostivařském areálu. Očekává se opět vysoká návštěva. Jak se těšíš na tohle utkání?

Na sobotu se moc těším, ještě není nic hotovo a série se hraje na tři vítězství. Doufám, že nás fanoušci poženou za první hostivařskou výhrou v play-off a sérii v neděli vrátíme do Pardubic!

Zdroj článku: HBC Hostivař.