Vyšší ligy

Je to něco, co se před námi nikomu nepodařilo, říká šestinásobný mistr Extraligy David Šperl

Kert Parku k šestému titulu pomohl také kapitán týmu David Šperl, který byl v play off vyhlášený nejlepším obráncem. S pražským celkem vybojoval všechny zlata a už pošesté se stal mistrem naší nejvyšší hokejbalové soutěže. Nejen o tom se rozpovídal více.

Jsem rád, že jsem se na tom mohl podílet

Davide, jako kapitán týmu jste v letošní sezóně došel s Kert Parkem pro šestý titul v řadě. Jak s odstupem času tento úspěch vnímáte?

Vnímám to jako úspěch, je to něco, co se před námi nikomu nepodařilo a jsem rád, že jsem se na tom mohl podílet. Zúročení tvrdé práce v průběhu celé sezóny.

Vy jste byl u všech a šestkrát za sebou jste se stal mistrem Extraligy mužů. Lze říci, že k některému zlatu byla cesta těžší nebo všechny byly náročné?

První vítězství bylo specifické – nezapomenutelné, třetí byla euforie a zbytek už je to tak nějak pořád stejný.

V letošním ročníku jste nejprve ve čtvrtfinále potkali Kladno, poté Svítkov a v bojích o titul Letohrad. Překvapil Vás některý ze soupeřů?

Že se vysoko dostaly týmy Letohrad a Svítkov... Hovoří, že mají vyšší kvalitu než ostatní. Play off se hraje na devět vítězných zápasů, my vyhráli 9:2, takže nepřekvapil.

David Šperl posbíral v letošním play off deset kanadských bodů za 4 góly a 6 asistencí a stal se nejproduktivnějším obráncem. Autor fotky: Iva Janoušková

Na ceně mají zásluhu všichni spoluhráči, bez nich by se to nepovedlo

V play off jste byl nejproduktivnějším obráncem, vsítil jste čtyři góly a na šest nahrál. Jaký byl podle Vás nejdůležitější?

Asi na Kladně ve čtvrtém zápase, kdy jsem v závěru vyrovnal v přesilovce na 3:3 a šlo se do prodloužení. Které pro nás skončilo vítězně.

Ve vyřazovacích bojích jste byl vyhlášený nejlepším obráncem. Jak jste si letošní zápasy k dalšímu nejcennějšímu kovu užil?

V rámci možností užil, od března až po poslední zápas jsem hrál s dýchacími problémy, tak jsem rád, že to takhle dopadlo. Na ceně mají zásluhu všichni spoluhráči, bez nich by se to nepovedlo.

Už pošesté jste měli sezónu dlouhou. Jste teď rád chvíli za odpočinek nebo už se těšíte na další zápasy?

Jsem rád, že už je konec. Uvidím co léto, třeba už to bude definitivní konec.

Za své výkony si David Šperl převzal ocenění v Letohradu, se kterým se ve finále potkal poprvé. Autor fotky: Iva Janoušková