Vyšší ligy

Můj cíl je minimálně jeden gól v Extralize, směje se nová posila Kert Parku Milan Jelen

Po loňském triumfu v Extralize juniorů s ústeckou Elbou přichází nová výzva v podobě působení u několikanásobného vítěze Extraligy mužů z Lužin. Jak se zatím zapojil mladý útočník Milan Jelen do fungování Kert Parku, a kam až sahají jeho aktuální ambice?

Náš tým byl dobře nastaven.

Když se ohlédneme za loňským titulem Elby, bylo to něco, co jste v kabině očekávali již od úvodu sezóny, nebo titulové ambice vyplynuly na povrch až na základě dobrých průběžných výkonů? Jaká část sezóny byla klíčová pro finální úspěch?

Neumím si představit, že by někdo z týmu v Extralize nechtěl soutěž vyhrát. Nám se to minulý rok nepodařilo, letos to už vyšlo. Během sezóny jsou různé fáze a cíle, které si dáváme postupně, ale v play off každý prostě chce vyhrát poslední zápas sezóny.

Po základní části byl bezpochyby největším favoritem Heřmanův Městec. Překvapilo vás jeho vypadnutí v semifinále proti Keltům? Myslíte, že by vám mistrovská trofej připadla, i kdyby finálová série byla právě proti Ježkům?

Ano, překvapilo, kluci z Berouna odvedli super práci, porazili jednoho z favoritů soutěže. Před oběma týmy klobouk dolů za jejich sérii. Každopádně myslím, že by to na našem úspěchu nic nezměnilo. Náš tým byl dobře nastaven na závěrečné boje sezóny pod vedením našich trenérů.

Milan Jelen patřil ke stěžejním členům mistrovského týmu juniorky Elby DDM Ústí nad Labem při cestě za titulem. Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Příprava s Kert Parkem? Kratší, ale velmi intenzivní!

Nyní vás čeká nová výzva, a to působení v extraligovém Kert Parku. Proč jste se rozhodl nepokračovat v Ústí nad Labem, a proč jste nakonec zvolil právě tým z hlavního města?

Nabídku na Kert Park jsem měl od pana trenéra Kuny již v minulé sezoně, potřetí bych ji nejspíše nedostal, proto nebylo na co čekat.

Stihl jste se již během léta zapojit do přípravy s pražským výběrem a poznat své nové spoluhráče? Jak na Lužinách vypadala letní přestávka, když ji porovnáte i s tím, na co jste byl doposud zvyklý?

Přípravy jsem se zúčastnil už od začátku. Tím, že Kert Park má sezónu v posledních letech dlouhou, tak oproti Ústí začínají přípravu později, a byť je kratší, je velmi intenzivní. Některé spoluhráče znám, ale je nás tam dost nových, takže se ještě poznáváme.

Kert Park Praha rozšířil kádr nejen o zkušené borce, jakým je například Dominik Barnošák, ale také mladé pušky. Zdroj fotky: HC Kert Park Praha.

Kádr se dost rozšířil. Pro úspěch uděláme maximum!

Váš příchod nebyl v Kert Parku ojedinělým. Dokážete říci, nakolik se oproti předchozím sezónám změnila sestava týmu? Věříte, že bude kádr i letos dostatečně silný na pokus o další obhajobu?

Díky příchodům se kádr poměrně dost rozšířil a žádný odchod jsem nezaznamenal. Pro dobrý výsledek určitě uděláme všichni maximum, a jak to na konci dopadne, se teprve uvidí.

Co od nového ročníku očekáváte Vy osobně? Týmové ambice jsou jistě ty nejvyšší, ale jaké cíle jste si pro letošek určil Vy sám?

Můj hlavní cíl je zlepšovat se a být prospěšný týmu i svým spoluhráčům. Pro letošní sezónu jsem si určil cíl minimálně jeden gól v Extralize (smích).