Vyšší ligy

Letošní ročník by mohl být vyrovnanější, očekává další sezónu Jan Krtička.

Hostivař vstoupila minulý týden v rámci příprav také na hřiště, zapsala si výhru v domácím utkání a zvítězila i na turnaji v Dobřanech. V sestavách už se objevily některé posily, další prozrazuje Jan Krtička. Hlavní trenér hostivařského mužstva také hodnotí přípravu a vyhlíží novou sezónu.

Jsem moc rád, že se kluci rozhodli pro Hostivař

Pane trenére, s týmem se na další sezónu připravujete od začátku srpna. Co jste měli pro hráče připravené během letní pauzy v rámci tréninků?

Přípravu jsme začali již poslední týden v červenci, kdy jsme měli dobrovolné a lehčí tréninky, tak aby nás to od srpna tolik nebolelo. V srpnu jsme první tři týdny věnovali fyzické kondici třikrát týdně. Využívali jsme ovál na Veronském náměstí, kde se nám líbí (úsměv) (obzvláště při kilometrech a čtyřstovkách s dvoustovkami), dále jsme využívali zázemí areálu Hostivaře, kde máme překážky, posilovnu a další vše potřebné. Od tohoto týdne (21.8., pozn. red.) jsme již na hřišti, plus před každým tréninkem pracujeme na odrazové síle a prvních krocích.

Do mužstva jste přivedli posily. V přípravném utkání už se objevili Tomáš Kudela, Tomáš Šmerha, Jiří Hrabár a Matěj Taufer. Jste spokojeni, že se vám podařilo takto posílit sestavu?

Ano, ano, loňské čtvrtfinále s Pardubicemi, nám ukázalo, že potřebujeme doplnit kádr, abychom byli co nejvíce konkurenceschopní. Ten výčet hráčů je o něco širší, ale výše zmínění kluci zasáhli do utkání. Dále nás doplnili Ondra Dostál, s Tomášem Rudou jsme dohodnuti na spolupráci, Honza Kočka se k nám opět připojí, Michal Potěkhin rovněž. Dále k nám přestoupili Petr Pírek, Jarda Pátek a nesmím zapomenout na Ottu Urbance. Zároveň s námi nastoupili do přípravy kluci z juniorů i béčka a mají šanci se porvat o místo.

Samozřejmě jsme s posilami spokojení, jinak bychom je nepřiváděli. (úsměv) Na druhou stranu jsem moc rád, že se kluci rozhodli pro Hostivař, jelikož o ně byl zájem i z dalších extraligových klubů. V tomto směru jsme společně s Jirkou Čejkou a Vláďou Píšou odvedli kvalitní práci, která stála spoustu času a úsilí. Takže díky pánové. Rádi bychom ještě přivedli jednoho, dva hotové hráče, ale uvidíme, jak se vše vyvine.

K přípravnému zápasu jste na hřiště vyběhli po delší době ke konci srpna. V domácím prostředí jste porazili Dobřany 7:4. Jaký to byl souboj z Vašeho pohledu?

Do utkání jsme šli bez tréninku na hřišti, musím říct, že jsem byl s hrou týmu spokojený. Dobřany hrály rychlý, důrazný hokejbal. Příprava to byla kvalitní, ke které přispěla obě mužstva. V některých pasážích zápasu byla radost na kluky koukat, kéž by to vydrželo a mělo to vzestupnou tendenci.

Tým Hostivaře bude v nadcházející sezóně i dle nových posil daleko silnější! Podaří se jím projít do finálových bojů Extraligy? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Máme před sebou pořád spoustu práce

V sobotu jste v Dobřanech vyhráli turnaj Letňáček, i když jste byli v oslabené sestavě. Co vám turnaj ukázal?

Každé vítězství potěší, obzvlášť, když nám chybělo 8 hráčů základní sestavy oproti pondělnímu domácímu zápasu s Dobřany. Ať už bohužel vinou zranění, reprezentace, nebo se prostě někteří jen flákali na svatbách. (úsměv) Turnaj byl kvalitně obsazený, mile mě překvapila prvoligová mužstva Brna a Heřmanova Měštce. Celkem jsme sehráli pět zápasů na 11 statečných do pole, plus dva brankáři. Bylo vidět, že kluci suchou přípravu neodflákli. S výsledkem i předvedou hrou na turnaji jsme spokojeni. Jsem rád, že kromě osvědčených jmen, se ukázali i další kluci z juniorů a nováček Ondra Dostál, kteří se s námi zapojili do přípravy. Určitě dostanou prostor i v dalších utkáních.

Příští víkend vás ještě čeká Final Four Českého poháru. S jakými cíli do něj půjdete?

Na finálový turnaj Českého poháru se těšíme. Je to odměna pro nás všechny za loňskou práci. Nebudu zastírat, že bych turnaj rád vyhrál. Podařilo se mi to jako hráči, tak by bylo příjemné vyhrát turnaj i z pozice trenéra. Finálový turnaj nehrajete každou sezónu. Přál bych to klukům, aby se nám to povedlo a oni vyhráli svou první trofej v dospělém hokejbale – většina z nich. (úsměv) Ale…, je tu velké ale…vyhrát chtějí všechny čtyři týmy samozřejmě. Když jsem dneska (27.8., pozn. red.) viděl Kladno v přípravě na Páňovi, tak tam je vidět kvalita, posílení. Určitě tak i Svítkov nelenil. A Blatná… Tým, který v přípravě na sezónu porazí Kert Park, tak ten určitě nemůžeme podcenit, musíme se dobře připravit. Uvidíme, co nám víkend přinese.

Do Extraligy vstoupíte další týden. Jak novou sezónu v naší nejvyšší hokejbalové soutěži vyhlížíte?

Těžká otázka…, víte, nechci být alibista, ale zároveň nechci mít přehnaná očekávání. Tvrdím, že zajíci se počítají až po honu a do konce honu je sakra daleko. Jak jsem říkal v zimě, tak letos to není jinak, musíme jít zápas od zápasu! My máme před sebou pořád spoustu práce, je toho hodně v čem se musíme zlepšit. Hlavně obranná činnost, která začíná již po ztrátě balónku v útočném pásmu. Loni jsme dostávali na můj vkus moc branek. Doufám, že starší hráči, které jsme přivedli, nám s tím pomůžou. Dovolím si tvrdit, že letošní ročník by mohl být vyrovnanější. Každý bude chtít hrát nahoře. Přál bych si, aby se nám vyhýbala zranění, chodili jsme pravidelně trénovat a ostatní se teprve ukáže.

>>SLEDUJTE VŠECHNY DUELY ŽIVĚ NA YOUTUBE<<