Vyšší ligy

S výkonem proti Plzni se dá pracovat, soudí po přátelském utkání gólman Hostivaře Drahoš.

Hostivařská juniorka se na sezónu chystá přípravnými duely. Po střetu s Plzní je dle brankáře Marka Drahoše, na čem stavět. Ten navíc už nakoukl i do A týmu, se kterým dokonce ovládl turnaj Letňáček. Jak odchovanec Hostivaře hodnotí letní přípravu napříč klubem, a co si slibuje od nového ročníku?

Máte za sebou nabitou předsezónní přípravu. Jak hodnotíte klubové soustředění? Lišilo se nějak na základě změny místa konání oproti předchozím rokům? Kolik jste toho s juniorskou kategorií stihli natrénovat mimo tuto akci?

Soustředění se kromě lokality zase tolik nelišilo od těch předchozích. Je to vždy dobrý začátek přípravy na sezónu, vždy je to namáhavé ale zároveň velmi přínosné. Po soustředění hned začaly i tréninky, a příprava se tak rozjela v plném proudu.

V létě jste se zapojil i do přípravy A týmu. Jak náročná byla v porovnání s prázdninovými tréninky mládeže, a nakolik cítíte, že vám byla prospěšná, a to i vzhledem k vašemu postu?

Příprava s Áčkem byla určitě dost namáhavá i prospěšná. Samozřejmě s ohledem na můj post nejsem úplný běžec, takže nějaké sprinty dělaly trochu problém, ale obecně mi tréninky dost daly a zase mě posunuly o trochu dál. Teď je třeba být schopen toho v sezóně využít.

Vrcholem letní přípravy byla účast na turnaji v Dobřanech, kde jste si odbyl jedny z prvních minut v brance prvního týmu Hostivaře. Kolik prostoru jste nakonec dostal, a jak jste byl spokojen se svými výkony?

Na turnaji jsem dostal prostor ve dvou utkáních, což bylo více, než jsem čekal, a myslím že se mi oba zápasy docela povedly. Samozřejmě se vždy dá něco zlepšit, ale s výkonem jsem skutečně spokojen.

Cíle? Jednoznačně co nejvyšší!

Uspokojil turnaj Letňáček vaše očekávání? Byl výběr soupeřů kvalitní a posloužila akce jako vhodná příprava na nový ročník Extraligy? Jak těžké bylo vybojovat konečné prvenství? Bylo z vaší strany zasloužené?

Myslím, že turnaj byl zorganizovaný dobře, Dobřany mají hezké zázemí a není nic, o čem bych řekl, že tam chybělo. Soupeři byli vyrovnaní a žádný zápas nebyl úplně jednoduchý, obzvlášť ty poslední, kdy už všem týmům docházely síly. Za mě určitě dobrá zkušenost a dobrá příležitost si sednout s týmem. Vítězství jsme si svým výkonem dle mého zasloužili už jen proto, že zápasy byly kolikrát více než vyrovnané a často rozhodoval jediný gól. Ve finále došlo dokonce až na nájezdy, ale zvládli jsme to a dosáhli jsme na výhru, která by mohla být dobrým odrazem do přicházející sezóny.

Nyní jste obdržel nominaci i na finálový turnaj Českého poháru na Kladně. Jaké pocity vás k takové události provázejí? Očekáváte, že dostanete prostor i v průběhu extraligové sezóny? Jaké ambice mají do nové sezóny vaši starší spoluhráči?

Moc se těším, protože případná trofej by byl určitě příjemným úspěchem. Myslím, že máme šanci na to ji vyhrát. Ačkoli jsou naši soupeři silní, věřím že na každého z nich máme. A jestli si zachytám, to už je volba trenéra, každopádně pro mě bude úspěchem tam s týmem vůbec být, protože je to skvělá parta. O týmu si myslím, že je dostatečně silný a má na to bojovat o dobré umístění. Zároveň věřím, že má na víc než pouhý postup do play off, a dokáže se dostat dál než do prvního kola, jako tomu bylo předchozí roky. Do fungování v letošní sezóně bych se rád zapojil a byl s týmem co nejvíce, ale jak to vše dopadne, teprve uvidíme.

Junioři si před úvodem ligy museli vystačit s přípravným utkáním proti Plzni, které skončilo nerozhodně 3:3. Jak jste byl se svým výkonem spokojen v tomto utkání, a co hra vašich spoluhráčů na hřišti prozradila směrem k nadcházející sezóně? Jaké cíle si váš tým letos klade?

Zápas byl od začátku až do konce hodně vyrovnaný, myslím že jsme nezklamali a dále se s tímto výkonem dá pracovat. Samozřejmě to ukázalo i nějaké slabiny, které bude třeba trochu dopilovat. A cíle? Jednoznačně co nejvyšší, chceme určitě zabojovat o play off a dostat se co nejdál to půjde. Myslím, že máme kvalitu na to se dostat daleko.

Několik hráčů juniorky nastupuje na její úkor často za tým mužů. Existuje varianta, že se to brzy bude týkat i vás, nebo se hodláte plně soustředit na svou kategorii a zbytek berete pouze jako bonus? A jak to vidíte s fungováním v B týmu, za který jste toho odchytal dost již loni?

Když se nabídla možnost hrát za A tým, tak to samozřejmě byla pocta, která nikdy nejde jen tak odmítnout, takže bych rád nastupoval i za muže. K juniorce se ale rozhodně nedokážu otočit zády, a pokud to tedy půjde, rád bych hrál za obě kategorie zároveň. S fungováním v B týmu se ještě uvidí podle průběžného vývoje mého vytížení v ostatních kategoriích.