Vyšší ligy

Herní styl bude trochu jiný, prozradil trenér Tygrů Roman Hnátek

HBC Tygři Mladá Boleslav v loňské sezóně vypadli ve čtvrtfinále, kde v pěti zápasech nestačili na jihočeský Suchdol nad Lužnicí. Středočeši se však prezentovali sympatickou hrou v základní části. Jaké cíle svému týmu klade trenér Hnátek Roman?

Musíme se poučit a jít dál

Trenére, v 1. Lize jste v poslední sezóně hráli dobrý hokejbal. Postoupili jste do play off. Budete pro příští sezónu vymýšlet jiný herní styl, nebo se budete držet toho starého?

Herní styl bude trochu jiný, protože jsme přišli o pár hráčů základní sestavy a odešel trenér Nevosad , který měl v některých ohledech svůj pohled na věc, takže loňská taktika nesla především jeho rukopis. Pokusíme se u některých herních činností na jeho práci navázat, v některých zase taktiku lépe přizpůsobit typologii hráčů, které máme aktuálně k dispozici.

Vrátil bych se ještě ke čtvrtfinálové sérii se Suchdolem, v níž jste dotahovali manko 2:0 na zápasy. Nakonec jste doma vyrovnali a prohráli v pátém zápase. Jaká to pro Vás byla série? Nemrzelo vás vypadnutí?

Samozřejmě, že nás to mrzelo, ale je to sport. Musíme se poučit a jít dál. První dva zápasy byl Suchdol jasně lepší, ale třetí a čtvrtý byl v naší režii. Pátý zápas byl vyrovnaný, ale rozhodla větší zkušenost soupeře. Hlavně to bylo o hlavách a v tom nás v rozhodující chvíli soupeř předčil. Ještě jednou bych Suchdolu rád poděkoval za super sérii, v premiérovém prvoligovém ročníku to pro nás byla cenná zkušenost.

Jaké cíle si budete klást pro novou sezónu? Vyhlíží tygří parta například Extraligu?

Návrat do Extraligy je takový dlouhodobý boleslavský sen, ale musíme jít po malých krůčcích. Aktuálně nás zajímá účast v play off 1. Ligy a pak se uvidí. Pokud dojdeme, byť jen o krůček dále, nebo se budeme prezentovat zlepšeným herním projevem, budeme spokojeni.

Jak se tygří partě povede v nové sezóně? Zdroj fotky: HBC Tygři Mladá Boleslav.

Návrat do Extraligy je takový dlouhodobý boleslavský sen

Jak probíhala letní příprava v Mladé Boleslavi? Nastoupili jste na libereckém Konrad Cupu. Co vás turnaj ukázal?

Letní příprava probíhala po většinu léta individuálně, ale poslední týdny se už trénuje podle našich představ. Liberec je spíše o pohodě a zábavě, ale samozřejmě nám ukázal dost nedostatků, na kterých je potřeba zapracovat.

Váš tým také opustí velká opora, a to Tomáš Lhota, který se stěhuje do Švýcarska. Budete mít za tohoto šikovného borce náhradu?

Ano, opouští nás jeden z tahounů týmu – co se týče hřiště, i následných pozápasových aktivit. Pár kluků máme v hledáčku, ale není nic hotovo, proto o tom zatím nechci moc mluvit. Nahradit bychom ho ale na pozici klíčové praváka mohli i z vlastních řad. Například Lukáš Bajer je typ hráče, jenž podle nás potřebuje k průlomu jen dostat větší šanci a nabrat sebevědomí. Přes Tomáše to ale měl obtížné. Špuntovi přejeme, ať se mu daří, nezapomene na nás a ze Švýcarska přiveze do kabiny ukázat nějaké neokoukané trofeje.