Vyšší ligy

Vůbec jsem nad nějakým hattrickem nepřemýšlel, hodnotí první zápas v sezóně Martin Kohout

SK Kelti 2008 začali prvoligovou sezónu 2023/24 skvěle. Do Berouna přijel českobudějovický Pedagog, který Kelty loni vyřadil v předkole, a Kelti okamžitě brali tři body. Hattrickem se blýskl berounský Martin Kohout, jenž ho zkompletoval již v 1. třetině. Čeho chce s Kelty dosáhnout?

Letošní sezónu budu bojovat za berounské Kelty

Martine, Vy jste byl vždy více vidět v dresu Kladna než Keltů. Budete tedy letos nastupovat za Beroun a Kladno? Nebo přijde nějaká změna?

Letošní sezónu budu bojovat za berounské Kelty. Věřím, že v druhé polovině podzimní části nastoupím do ambiciózního projektu – Mašiny Kladno. Takže budu vlastně vidět i v kladenském dresu.

Za Beroun jste nastupoval i v loňské sezóně, ale vypadli jste s Pedagogem v předkole. Jaké jsou sezónní cíle pro Kelty? Budete chtít dojít letos dál?

Pouze alibista by řekl, že nechce hrát o titul, a to na jakékoliv výkonnostní úrovni. Tudíž rád bych se popral o nejvyšší příčky. Zároveň budu spokojen, pokud se nám podaří dostat do pokročilejší fáze play off, což by znamenalo, že se klub ubírá správným směrem.

S Pedagogem jste začali i tuto sezónu. Zvítězili jste 5:2 a Vám se podařilo v první třetině zkompletovat hattrick. Čekal jste, že byste ho mohl dokončit takto rychle? Můžete nám prosím góly lehce přiblížit?

Vůbec jsem nad nějakým hattrickem nepřemýšlel, všeho všudy jsem skóroval třikrát v jednom zápase nanejvýš jednou v mé dosavadní kariéře. První branku mi výborně připravil přihrávkou zpoza branky Matěj Taufer, druhá padla ze skrumáže z předbrankového prostoru. Poslední branka padla po nahození od modré čáry.

Pouze alibista by řekl, že nechce hrát o titul

Tři body do startu jsou určitě cenné. Co byste ale chtěli zlepšit do příštích zápasů? Na čem budete pracovat?

Je začátek sezóny tudíž věcí, na kterých je nutné pracovat, je víc než dost, ať už udržení koncentrace po celý zápas, přesilové hry, hra ve středním pásmu nebo souhra jednotlivých formací.

V následujícím duelu budete zajíždět k regionálnímu derby do Mladé Boleslavi. Jak se na zápas těšíte? Věříte, že proti Tygrům uspějete?

Samozřejmě věřím, že proti Mladé Boleslavi uspějeme, a to i přes to, že se jedná o mančaft s výbornými individualitami, které mají zkušenosti i z nejvyšší soutěže. Očekávám napínavý zápas nahoru a dolů, kde bude o co hrát do poslední minuty.