Vyšší ligy

Vstup do sezóny super, ale zřejmě jsem se tím vystřílel hned v prvním kole, je skromný Radomír Vaněk

Kert Park v letošní sezóně zatím prohrál jen jedno utkání a pohybuje se v horní části tabulky. Pravidelně v týmu nastupuje Radomír Vaněk, který v minulém ročníku překonal své osobní statistiky v Extralize mužů a také letos patří k nejproduktivnějším hráčům. Nejen o tom se rozpovídal podrobněji.

Tým se hodně omladil, změnil a je pro nás přednější spíše předvedená hra

Radomíre, po šesti odehraných zápasech máte na svém kontě 14 bodů. Jak jste zatím spokojeni se vstupem do letošní sezóny?

Bodově to určitě není špatné. Tým se hodně omladil, změnil a je pro nás přednější spíše předvedená hra než získané body. Ve všech utkáních jsme obstáli, kromě zápasu s Hostivaří, ti nás přejeli jak zamrzlou řeku. Hodně branek jsme jim darovali individuálními chybami nebo nedisciplinovaností a tým s jejich kvalitou si s tím poradil.

O víkendu jste přerušili sérii výher Svítkovu a zvítězili 6:2. Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané, na rozdíl čtyř branek jste odskočili ve třetí části. Co pak rozhodlo o úspěšně zvládnutém souboji?

Mám za to, že jsme měli po většinu utkání více ze hry, trpělivým výkonem jsme si došli pro výhru. Svítkov svým pojetím hry přispěl k tomu, že to bylo velice atraktivní utkání.

Využili jste také dvě přesilové hry, ve kterých jste v úvodních čtyřech zápasech nevsítili ani jeden gól. Čím to podle Vás bylo?

Přesilovky v prvních zápasech, to byla naprostá katastrofa. Hráli jsme je na půl plynu. Vrátil se nám Zvony (Dalimil Zvonek, pozn. red.), což je velká posila a s jeho návratem se ta hra v přesilovkách úplně změnila. Oba góly dal David Šperl, který má skvělou střelu a naštěstí pro nás to dokázal zužitkovat.


Když máte skvělé spoluhráče jako já, je hokejbal o dost jednodušší

Minulá sezóna se Vám v Extralize zatím vydařila nejvíce. V základní části jste posbíral 38 kanadských bodů a v této statistice jste byl v soutěži na třetím místě. Jak se za tím ohlížíte?

Hlavní byl určitě zisk titulu, to je důležitější než všechny individuální statistiky. Určitě mě potěšilo, že jsem pomáhal týmu i tímto způsobem. Na druhou stranu, když máte skvělé spoluhráče jako já, je ten hokejbal o dost jednodušší.

V prvním utkání jste se letos stejně jako minulý rok hned blýskl hattrickem a nyní jste zatím nejlepším střelcem Kert Parku. Představoval jste si zase takový vstup do sezóny?

Vstup do sezóny super, ale zřejmě jsem se tím vystřílel hned v prvním kole. Od začátku sezóny jsem trefil už asi desetkrát brankovou konstrukci, takže to mohlo být daleko veselejší. Naštěstí tým šlape a góly jsou dost rozložené mezi všechny hráče.

V sobotu se utkáte s Pardubicemi. Ve vzájemných zápasech v minulé sezóně vždy o vítězi rozhodl jen gól. Vyhlížíte podobný souboj nebo tentokrát očekáváte rozdílný výsledek?

Doufám, že to bude kvalitní hokejbal z obou stran a utkání si užijeme. Pardubice stejně jako my mají hodně kreativních hráčů.