Vyšší ligy

Jsem nesmírně rád, jak náš tým tuhle sezónu funguje, neskrývá Jiří Singer

Kladnu se v letošní sezóně daří, nyní má na svém kontě šest výher v řadě. O víkendu nejprve porazilo jednobrankovým rozdílem Hradec Králové, o trefu se postaral Jiří Singer. Kladenský útočník se také podílel asistencí na vítězný gól proti Hostivaři, na kterou se Kladenští bodově dotáhli.

Z mého pohledu je nejdůležitější skvělá nálada v kabině

Jirko, s Kladnem jste po úvodní prohře neztratili ani bod a zvítězili šestkrát v řadě. Co stojí za takovou úspěšnou sérií?

Celou dobu od začátku přípravy do toho každý jednotlivec dává maximum. První zápas, který jsme hráli venku, jsme nepředvedli stoprocentní výkon a taky se to odrazilo na výsledku. Od té doby jsme se uklidnili a v zápasech začaly být vidět lepší výkony. Z mého pohledu to nejdůležitější je skvělá nálada v kabině, tým funguje skvěle jak na hřišti, tak mimo něj. Dokážeme se zasmát i povzbudit a věříme síle mančaftu. I díky tomu se nám daří otočit průběh zápasu.

O víkendu jste odehráli dva zápasy. Nejprve jste se v sobotu utkali s Hradcem Králové. Zápas rozhodl jeden gól, který jste vsítil ve druhé třetině. Jak těžké bylo se v souboji prosadit?

Hradec zarputile a houževnatě bránil, nebylo lehké se proti nim prosadit. A když už jsme se dostali do šance, tak před námi stál skvělý Péťa Brykner, který hodně střel zlikvidoval. U vítězného gólu bych největší zásluhu připsal Ondřejovi (Ondra Pražák), který mne milimetrovou nahrávkou našel. Byl by hřích netrefit se do otevřené branky po tak krásné příhře. Ondřej byl vždy můj vzor. Musí se smířit s tím, že od hráče mých kvalit takovou nahrávku nikdy nedostane.

O den později jste jako první tým v letošní sezóně zvládli utkání s Hostivaří a v tabulce jste se na ni dotáhli. V čem jste podle Vás byli lepší než soupeř?

Hostivaři se tuhle sezónu velmi daří a mají skvělé hráče, pořád je to mladý tým, který ukazuje, že má ty nejvyšší ambice. Dostali jsme jasné pokyny v kabině a zafungovalo to. Nutná byla totální disciplína v obraně. A z mého pohledu rozhodlo to, že jsme byli úspěšnější v osobních soubojích.

Kladno v letošní sezóně zatím pohrálo jen úvodní utkání s Letohradem, poté zvítězilo šestkrát v řadě. Autor fotky: Iva Janoušková.

Určitě jsme se od té doby posunuli

Na vítězný gól jste nahrával ve čtyřicáté třetí minutě, poté jste ještě pojistili výhru trefou do prázdné branky. Jak se ohlížíte za závěrem zápasu?

Neřekl bych, že nahrával, pověsil jsem to do víka, Milánkovi (Milan Schnaubelt, pozn. red.) se to otřelo o chlup. (smích) Nechtěli jsme nic nechat náhodě, chtěli jsme ten zápas rozhodnout. Dostávali jsme se do tlaku i šancí. A nakonec naše odhodlání a bojovnost přineslo kýžené ovoce. Dohrávku jsme zvládli, když jsme ubránili soupeřovu power play a ještě se z toho dostali do šance, kterou vytvořil Milan Schnaubelt pro Míru Kenďáků (Jaromír Markytán, pozn. red.).

Na Kladně působíte druhou sezónu. V minulé se týmu příliš nedařilo, ale v letošním ročníku se zase vrátil do horní části tabulky. Kde vidíte největší rozdíly oproti minulému roku?

Největší rozdíl je určitě atmosféra v kabině. Od doby, co jsem přišel, bylo cítit z týmu napětí, kterého jsem se snažil všemožnými způsoby zbavit. Po neúspěchu z minulé sezóny plně odeznělo, myslím si, že to byl hlavní důvod neúspěchu a určitě nejsem sám, kdo by vám řekl to stejné. Teď se celým mančaftem šíří veliká pozitivita, nejsme jen spoluhráči, jsme skvělá parta kamarádů, která se dokáže společně pobavit. Trenéři figurují pro někoho jako otcovské postavy, někdo je vidí jako brášky. Ale nechci tímhle nijak znevažovat skvělý tým. Každý z hráčů má k trenérům veliký respekt a ví, že jejich moudra nám všem pomůžou. I přes všechnu zábavu, kterou společně zažíváme, máme společný cíl a když jde do tuhého, všichni dokáží zvážnit a makají s tím největším odhodláním. Jsem nesmírně rád, jak náš tým tuhle sezónu funguje. RYS OLÉ!

V dalším duelu se potkáte se Svítkovem, který také zatím prohrál jen jeden zápas. Co bude důležité, abyste prodloužili vítěznou sérii?

Se Svítkovem jsme se utkali už na finále Českého poháru, kdy jsme padli. Určitě jsme se od té doby posunuli a víme, kde se zlepšit. Určitě bude důležité proměňovat šance, do kterých se dostaneme. Občas nám to dělá velké problémy a máme i experty, kteří dokáží neproměnit deset gólovek za zápas. Věřím, že tohle nebude ten případ a zápas budeme mít plně v našich rukou.