Vyšší ligy

V Extralize už se cítím dobře a věřím si, hlásí hostivařský Petr Lehner

Hostivař letošní sezónu začala výborně a ještě neztratila ani bod. Na výkonech týmu se podílí také teprve sedmnáctiletý Petr Lehner, který se v CROSSDOCK Extralize objevuje pravidelně. Letos už vsítil tři góly a na jeden nahrál a chce se pořád zlepšovat a pracovat na sobě.

Byl to tvrdý a hodně běhavý zápas, ve kterém jsme zase ukázali naši sílu

Petře, s Hostivaří jste vstoupili do CROSSDOCK Extraligy skvěle, ani jednou jste ještě neprohráli. Jak se ohlížíte za začátkem sezóny?

Ohlížím se velmi pozitivně, daří se nám vyhrávat a jsem rád, že všechna ta příprava nebyla zbytečná. Samozřejmě je teprve začátek sezóny, takže nás čeká ještě spoustu práce.

Ke konci září jste ovládli pražské derby a vyhráli proti Kert Parku 7:1. Šestibrankovým rozdílem už soupeře delší dobu nikdo neporazil. Co rozhodlo o takovém výsledku?

Do nové sezony jsme šli skvěle připraveni a s chutí vyhrát každý zápas. V zápase jsme ukázali, že dokážeme zahrát s každým, plnili jsme pokyny trenéra, byli produktivní a celkově se nám dařilo. Za výsledek s rozdílem šesti gólů jsme samozřejmě rádi a doufáme, že se nám bude dařit i nadále.

O víkendu jste bojovali s Pardubicemi. Po druhé třetině bylo skóre vyrovnané, rozhodla až třetí část, kde jste mířili přesně čtyřikrát. Jaké bylo utkání proti Východočechům, kteří na první body ještě čekají?

Utkání nebylo nic lehkého, Pardubice jsou silný tým, s kterým jsme se setkali v minulé sezóně v play off. Byl to tvrdý a hodně běhavý zápas, ve kterém jsme zase ukázali naši sílu, a odnesli si další tři důležité body.

Hokejbal mě baví, mám chuť se v něm zlepšovat a stále na sobě makat

V průměru jste zatím za utkání vsítili nejvíce gólů ze všech týmů a nejméně obdrželi. Čím to podle Vás je, že se vám takto daří?

Myslím si, že jsme kvalitní tým poskládaný ze zkušených hráčů a zároveň mladé dravosti. Máme tři vyrovnané lajny, kterým se daří a na tréninku trénujeme věci, které pak dokážeme převést do hry. Doufám, že to dokážeme udržet a budeme schopni to ukazovat i v dalších zápasech.

V sedmnácti letech nastupujete v letošní sezóně v naší nejvyšší hokejbalové soutěži pravidelně a na svém kontě už máte čtyři kanadské body. Co stojí za takovými výkony?

Hokejbal mě baví, mám chuť se v něm zlepšovat a stále na sobě makat. Určitě mi pomohla i důvěra trenéra, když jsem začínal v A-týmu už v 16 letech. V Extralize už se cítím dobře a věřím si. Snažím se plnit pokyny trenéra a doufám, že se mi nadále bude dařit pomáhat týmu.

V sobotu vás čeká utkání s Dobřany, se kterými jste se potkali ke konci letní přípravy v přátelském utkání a poté na turnaji Letňáček. V neděli poměříte síly s Kladnem. Těšíte se už na další zápasy?

Na zápasy se těším, tak jako na každý. Doufám, že udržíme výherní šnůru a navážeme na předchozí výkony. Očekávám, že nám Dobřany ani Kladno nedají nic zadarmo a budeme muset podat zase stoprocentní výkony.