Vyšší ligy

Máme mladý, vyrovnaný tým, který má chuť vyhrávat, říká obránce Hostivařského A týmu Jiří Hrabár

Hostivařský A tým posílila před novou sezónou hned čtveřice hráčů. Jedním z nich je obránce Jiří Hrabár, který v Hostivaři působí v rámci střídavých startů z prvoligového Berouna. Co tento borec prozradil pro hostivařský web?

K mému přesunu do Hostivaře došlo tak, že jsem po 5 letech strávených na Kladně cítil, že potřebuji změnu

Jirko, tys před začátkem nové sezóny posílil náš Extraligový A tým. Jak k tvému přesunu do Hostivaře došlo?

K mému přesunu do Hostivaře došlo tak, že jsem po 5 letech strávených na Kladně cítil, že potřebuji změnu a do toho se mi několikrát ozval trenér Hostivaře, pan Krtička, který o mě jevil zájem. Nakonec jsme se tedy dohodli, že k nim přestoupím.

Jak zatím hodnotíš své působení v Hostivaři? Jak sis sednul s novými spoluhráči? Znal si někoho ještě před svým příchodem?

Hodnotím ho tak, že se na hřišti cítím dobře a snad jsem i platný svému týmu. S kluky v šatně jsem si sedl, myslím, docela dobře (smích). Je tam skvělá parta. Z kluků jsem znal akorát Honzu Čejku, se kterým jsem se znal z reprezentace a Michaela Potekhina, který se mnou hrál na Kladně.

V aktuální sezóně se Hostivaři zatím velmi daří a okupuje vrchní příčky extraligové tabulky. V čem vidíš hlavní důvody momentální formy týmu?

Jsem moc rád, že se nám zatím v sezóně daří. Osobně vidím hlavní příčinu úspěchu v tom, že máme mladý, vyrovnaný tým, který má chuť vyhrávat a do každého zápasu jde na 100%.

Víme, že mimo extraligové angažmá v Hostivaři nastupuješ také v 1. lize za svůj mateřský klub z Berouna. Jak je pro tebe obtížné skloubit působení ve dvou nejvyšších soutěžích?

Ano, za Beroun nastupuji. Naštěstí to časově vychází, protože extraliga se hraje v sobotu a první liga v neděli. A hlavní dík patří mé přítelkyni, která mi toleruje fungování v obou týmech (smích).

Před sezónou jsi nastoupil v reprezentačním výběru Česka na turnaji Páňa cup. Jaké jsou aktuálně tvoje reprezentační ambice?

Mé ambice jsou znovu se probojovat do národního týmu a reprezentovat ho na mistrovství světa ve Švýcarsku.

Hostivaři zbývá v podzimní části už pouze pár zápasů, ke kterému se přidají zápasy Českého poháru. Jaké jsou vaše cíle do konce první části sezóny?

Naše cíle jsou udržet si současnou formu a spolu s ní, v nejlepším případě, i první místo v tabulce.

Zdroj článku: HBC Hostivař.