Vyšší ligy

Středočeské celky vládnou Extralize! KOVO překvapuje 1. Ligu

V Extralize mužů a 1. Lize se musí se středočeskými celky počítat. V nejvyšší soutěži ukázala HBC Hostivař svůj růst a Kert Park chce další titul. KOVO drží krok se špičkou, přičemž sní o Extralize. Jak vypadal podzim středočeských celků ve vyšších ligách?

Kert Park vykročil k dalšímu titulu, na podzim byla lepší jenom Hostivař

HBC Hostivař v Extralize mužů na podzim dominovala. Získala 36 bodů a druhý Kert Park na ni ztrácí 7 bodů, což je velký rozdíl. Kert Park s Hostivaří prohrál, což se v minulosti nedělo. Kert Park sází na zkušenost a více sil vsadí do jarní části. Udrží si Hostivař produktivitu? Za 13 zápasů vstřelil 67 branek, což je nejvíce ze všech. HBC Kladno je na šestém místě tabulky, i když hraje velmi pohledný hokejbal. Rysové dýchají na záda Svítovu, Letohradu i Elbě.


KOVO je nejlepší středočeským celkem v 1. Lize

Nejlepším týmem v 1. Lize je TJ KOVO Praha. To vsadilo na soudržnost a funguje to. Porazilo například Poličku, Heřmanův Městec či Vlčí smečku. Ze 12 zápasů mají Vosy 23 bodů a na první Suchdol mají manko jenom 6 bodů. Kelti z Berouna zažili dobrý vstup do sezóny, ale postupem času jejich forma upadala a stačilo to na 7. příčku se 17 body. Ještě hůře na tom je Nové Strašecí na 9. pozici a Tygři z Mladé Boleslavi na 10. místě.