Vyšší ligy

Nejproduktivnějším juniorem v 1. Lize je Lukáš Horel! Nejdůležitější je forma na jaře, vyhlíží

SK Kelti 2008 do prvoligové sezóny vstoupili velmi dobře, ale postupem času se jejich stroj zasekl. Nakonec po 11 zápasech skončili na 7. příčce se 17 body. Co na to říká nejviditelnější junior Lukáš Horel? Tento borec je navíc nejlepším nahrávačem v Extralize juniorů v Divizi Západ.

Letošní sezónu si zatím moc užívám a už se těším na zimní přípravu

Lukáši, první otázka. Kde se Vám hraje lépe? V Extralize juniorů či s muži v 1. Lize? A proč?

V obou kategoriích se mi hraje stejně. V každé mám ale asi trochu jinou roli. V juniorce jsem jeden z těch starších, kdežto v áčku je to naopak. V obou kategoriích je skvělá parta a super atmosféra, takže ať už hraju za juniorku nebo za áčko, letošní sezónu si zatím moc užívám a už se těším na zimní přípravu a jarní část.

My se budeme spíše věnovat 1. Lize. Jak byste zhodnotil vaše počínání v podzimní části? Dobrý start nakonec skončil 7. místem se 17 body. Kde to podle Vás vázne a jste spokojení s výsledky?

Jak už bylo uvedeno, měli jsme silný vstup, nicméně s klesající teplotou venku klesala i naše výkonnost na trénincích, a to se pak ukázalo i v tabulce. Po pár zbytečných ztrátách, ať už kvůli marodce nebo přístupu, na nás padla deka. Chvilku nám pak trvalo se z toho dostat a výsledek podzimní části už všichni znají. Spokojení s ním samozřejmě nejsme, ale moc dobře víme, že nejdůležitější je forma na jaře, kterou si budeme chtít přenést i do play off.

Vy jste na 14. místě statistik 1. Ligy, což znamená, že jste nejproduktivnějším juniorem. Na kontě máte 8 branek a 7 asistencí. Jste rád, že se Vám daří?

Jsem rád, že se mi daří pomáhat týmu. To, že mám nejvíc bodů z juniorů, je z velké části práce celé lajny. Každopádně mnohem důležitější je, aby na jaře bodoval hlavně tým, a na to se přes zimu zaměříme.

Jako každý rok nás čeká velmi komplexní zimní příprava

V Extralize juniorů jste nejlepším nahrávačem Západní divize (6+18). Je jednodušší mezi juniory vyniknout? Jaké máte cíle s juniory Keltů?

Podle statistik to tak možná vypadá, ale myslím, že se to nedá úplně porovnávat. V první lize nastupují určitě zkušenější hráči, kteří toho mají odehráno mnohem více než my junioři. Rozdílem je i váhová kategorie juniorské soutěže a 1. Ligy. Já mám váhovku určitě blíž k juniorce. Abych více vyhrával souboje i v 1. Lize, pokusím se do jara nabrat nějaká kila navíc, ale věřím, že přes Vánoce by to neměl být problém. (úsměv)

Stejná otázka na 1. Ligu. Kam míříte v jarní části 1. Ligy? Loňský neúspěch v předkole určitě mrzel.

Mrzel, ale bereme si z něj to podstatné. Všichni si ten pocit po vyřazení pamatují a až půjde do tuhého, bude to pro nás motivace navíc. Jak už jsem říkal, na jaře bude klíčové získat co nejlepší pozici v tabulce a formu do vyřazovacích bojů. V play off už to bude hlavně o síle týmu a zkušenostech, které už jsme za minulé sezóny nasbírali.

A jaká bude zimní příprava Berouna. Na co se můžete těšit?

Jako každý rok nás čeká velmi komplexní zimní příprava. Pravděpodobně budou opět třikrát týdně tréninky v hale, kde se bude posilovat a makat na fyzičce. Pokud bude přát počasí, budeme i pravidelně trénovat s hokejkou na hřišti.